Michael Roth arcátlansága a német külpolitika szégyene

2020. augusztus 23. 15:50

A külügyi államtitkár kijelentése a 30-as évek minden valóságalapot nélkülöző német propagandáját idézi.

2020. augusztus 23. 15:50
Gulyás Gergely
Gulyás Gergely
Facebook

„A német közéletben Magyarországgal szemben a kordivatnak és médiaelvárásnak megfelelő gyűlölet alól Michael Roth külügyi államtitkár annyiban volt kivétel, hogy bár a magyar kormánnyal szemben nyilvánvaló ellenszenvvel viseltetett, de legalább nyitott volt az érvekre és a vitára, amelyet többszöri berlini és budapesti beszélgetéseink során személyesen megtapasztaltam. A tegnapi nap után mindez múltidő. Michael Roth szerint a Magyarországgal szemben indított 7. cikkely szerinti eljárás egyik fő oka az antiszemitizmus. Ahelyett, hogy okkal minősítenénk vulgárisan az arcátlan kijelentést, rögzítsük rideg tényszerűséggel: az EU-ban tucatnyi országgal szemben indulhatna eljárás antiszemitizmus miatt – különösen a bevándorlásbarát tagállamok közül.

Magyarország azonban azon kevés ország közé tartozik, ahol a zsidó közösség békében él, a magyar zsidó kultúra virágzik, a magyar zsidó szervezetek saját véleményük szerint is irigylésre méltó helyzetben vannak nyugat-európai társaikkal szemben.

Eközben Magyarországot vádolja antiszemitizmussal annak az országnak a politikusa, ahol az elmúlt évben a nyílt utcán gyilkoltak zsidókat származásuk miatt. A külügyi államtitkár kijelentése a 30-as évek minden valóságalapot nélkülöző német propagandáját idézi. Michel Roth arcátlansága – különösen a német uniós elnökség alatt – a német külpolitika szégyene.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. augusztus 26. 03:04
Ide is bemásolom, mert ezen nem árt elgondolkozni: A fasizmus olyannyira nem azonosítható a zsidók utálatával, hogy egyetlen fasizmus-definíciónak sem része az antiszemitizmus: https://hu.wikipedia.org/wiki/Fasizmus Jó pár definíció-kísérlet van rá, de senkinek sem jut eszébe a fasizmust az antiszemitizmussal azonosítani, hacsak nem Bástya elvtársnak, akinek az a problémája, hogy "Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?!" Hajmeresztő az a logika, ami szerint a világháború nem szól másról, csak a zsidókról, a fasizmus nem szól másról, csak a zsidókról, mintha a világon senki más sem létezne, csak ők, a történelemben semmi más sem történt volna, csak mindenki őket üldözte. És ez a logika hasonlít ehhez a két könyvborítóhoz: 1. https://mandadb.hu/common/file-servlet/document/552681/default/doc_url/knyv0087.jpg 2. https://antikhaz.hu/data/thumb/13657/800x600.jpg A Kánaánt elfoglaló héberek nem hagytak maguk után jelentős kulturális, művészeti, tudományos, épített örökséget (kivéve persze a Bibliát). A két könyvborító mégis a zsidókhoz akarja kötni az ókori pompás műalkotásokat, pofátlanul kisajátítva azokat, mintha bármit is az ókori héberek csináltak volna meg ezekből, pedig ők semmit nem tettek hozzá ezekhez a műkincsekhez, mert az életmódjukból egyáltalán nem következett, utólag persze jó ellopni a dicsőséget, szarkaként idegen tollakkal páváskodni.... Hazugság mindezt bibliainak nevezni. Szellemi katyvasz mindent összekeverni, szemtelenek azok, akik mindent felnyalnak, és mindenről azt állítják, hogy az az övék, meg minden róluk szól, minden ki van sajátítva, mindenre einstand, stip-stop! A fasizmus-definíciók közül legalább az egyik meghatározást bemásolom: "vezérelv új civilizáció építésének akarata a hatalom kultusza elit- és küldetéstudat militarista színezetű mozgalom az ifjúság dicsőítése, juvenalizmus etatizmus, az állam szerepének abszolutizálása a forradalmiság és a tradicionalizmus sajátos keveréke rasszista jegyeket viselő szélsőséges nacionalizmus antimarxizmus imperialista, birodalom-építő hódító, terjeszkedő törekvések. Ha ezek a jegyek együttesen megtalálhatók, akkor nagy valószínűséggel fasizmusról van szó."
Bitrex®
2020. augusztus 24. 20:18
Grazban elfogtak egy 31 éves menekültstátusszal rendelkező szír állampolgárt (2014 óta él Ausztriában), aki egy széklábbal(!) tettlegesen inzultálta Elie Rosen-t, a grazi zsidó gyülekezet elöljáróját. Továbbá randalírozott egy bordélyházban, és egy LMBTQ közösségi házat is kővel dobált meg. Vallomásában kifejtette, hogy elutasítja az osztrák társadalmat, saját bevallása szerint ő egy radikális, antiszemita iszlamista és ráadásul még homofób is.
toef36
2020. augusztus 24. 12:39
A németek olyanok, mint a Bourbonok... Semmit sem tanultak a történelemből... Megmaradtak a germán törzsi fejlődés szintjén - a 6-7. században...
yndi
2020. augusztus 24. 11:48
Gergely, a kormányod most tüntetett ki egy antiszemitát. Ez szerinted elképzelhető Németországban? Ami a a 30-as évek német propagandáját illeti, a mandiner 4 cikket közölt arról, hogy a magyar kormány és hívei mit válaszoltak Michael Roth-nak. Eközben a mandiner egyetlen egy cikket sem közölt arról, hogy Michael Roth mit mondott. Na, ez idézi a 30-as évek német propagandáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!