„Az elnök néha halkan és alig érthetően beszélt” - megint téma Joe Biden alkalmassága

2024. június 07. 18:29

A Wall Street Journal a 81 éves amerikai elnök állapotáról cikkezett.

2024. június 07. 18:29
President Biden Meets With Visiting Romanian President Klaus Iohannis In The Oval Office

Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images

Újra előkerült Joe Biden életkora és ebből fakadó alkalmassága a világ első számú nagyhatalmának vezeésére. A Wall Street Journalnak nyilatkoztak Bidennel zárt ajtók mögött találkozó személyek, akik szerint az elnök rosszul teljesített a megbeszéléseken. A Fehér Ház szerint viszont az elnök rendben van.

A WSJ-nek egy Biden és a kongresszusi vezetők közötti, Ukrajna támogatása ügyében tartott megbeszélésről számolt be, ahol egyes résztvevők szerint 

az elnök néha halkan és alig érthetően beszélt, sokszor elnémult és becsukta a szemét,

egyébként pedig pontokba szedett kijelentéseket olvasott fel papírról. Republikánus megszólalók szerint az elnök egyes napokon laza és spontán, más napokon viszont motyog és jegyzetekből olvas fel.

A washingtoni lap emlékeztet, hogy Joe Biden a 81 évével a valaha volt legidősebb amerikai elnök, 

életkora és állapota folyamatos téma a nyilvánosságban. Azt, hogy manapság vannak jobb és rosszabb napjai, még a demokraták is elismerik.

Mint a lap beszámol, a Fehér Ház stábja élénken figyeli a demokraták találkozóit a Wall Street Journallal. Volt, hogy egy demokrata politikus utólag felhívta a lapot, hogy hangsúlyozza Biden erősségeit és alkalmasságát. Az is kiderült, hogy erre a Fehér Ház nyomására került sor. A Fehér Ház szerint viszont csak annyi történt, hogy „fontosnak tartjuk, hogy minden perspektíva jelen legyen, hogy kijavítsunk minden hamis és politikai alapú állítást”.

A Fehér Ház, mint eddig, úgy most is leszögezi, hogy a doktorok szerint Joe Biden alkalmas az elnökségre, és nincs szükség kognitív tesztre az esetében.

 

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:37
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­­k­e­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­i­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Beszélgető
2024. június 12. 08:48
Ha hangosan beszél, akkor is alig érthető... motyog, mert félreolvassa a szöveget. Jól látszik, hogy mikor kap alapos vércserét reggelente, akkor kicsit életszerűbb, de hamar kifogy a szuszból.
Nasi12
2024. június 08. 14:08
Kamala átvehetné a helyét erre a rövid időre. Mert a világ felgyorsult. Évtizedekig nem volt elképzelhető egy fekete Obama. No de egy fekete nő, az nagyon ütős lenne. Bangóné szavaival élve. Aztán a konvención egy kubai nőt engednének tovább Trump ellen. Aki spanyolul tenné le az esküt jan 20-án. No az ütős lenne:)
Chardonnay99
2024. június 08. 09:40
Az USA megkapta előben a Nagy durranás 2. Benson elnökét, csak jóval kevésbé vicces.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!