Áthelyezhetik a kárpátaljai kormányzót

2024. június 05. 15:13

Viktor Mikita az ukrán Elnöki Hivatal vezetőjének helyettese lehet.

2024. június 05. 15:13

Nyitókép: Purger Tamás/MTI

Áthelyezhetik Viktor Mikitát, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás elnökét – számolt be az ukrán Korrupcióellenes Központra hivatkozva a Kárpátalja.ma

A Korrupcióellenes Központ június 3-án arról írt a Facebook-oldalán, hogy 

Viktor Mikita az ukrán Elnöki Hivatal vezetőjének helyettese lehet. 

Daria Kalenyuk, a központ ügyvezető igazgatója szerint Jermak és Zelenszkij kifogytak a jelöltekből. Szavai szerinta kinevezési rendszer az országban zárt, ugyanakkor vannak olyan emberek, akik bizonyították lojalitásukat.

Mikita lehetséges áthelyezését korábban Andrij Odarcsenko, a Nép Szolgája párt tagja és Musztafa Najem infrastruktúráért felelős miniszterhelyettes is megemlítette.

Hétfőn Jaroszlav Zseleznyak képviselő is az áthelyezésről írt a Telegramon. Mint írta, hétfőn az esti ülés után fog kiderülni a döntés.

Kárpátalja kormányzója még nem nyilatkozott az ügyben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:38
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­ ­­­s­­­z­­­e­x­­­i­­ ­p­­­u­­n­­­c­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Obsitos Technikus
2024. június 05. 17:16
Csak a fejét, vagy az egészet?
alexander-12
2024. június 05. 16:25
Egy gru-s nackó az ipse, jól felfogott érdekből együttműködött velünk, mivel magyarország közfeladatokat vett át, az azt ellátni nem tudó vagy nem akaró ukrán államtól. Az elődje Hennagyij Moszkal is együttműködött velünk, az utódjával is menni fog.
deaktamas
2024. június 05. 15:46
Hagyjuk már ezt a kormányzózást. A megye vezetőjének titulusa a sztaroszta, ez legfeljebb elöljáró lehetne. A magyar neve a megye adminisztratív vezetőjének : főispán, a választotténak : alispán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!