Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Amerikai vezető jelentette be: nem lesz még tűzszünet Izrael és a Hamász között

2024. június 12. 22:43

De nem adta fel, továbbra is igyekszik közvetíteni a felek között.

2024. június 12. 22:43
Anthony Blinken amerikai külügyminiszter

Fotó: MTI/EPA/Made Nagi

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán kijelentette, hogy a Hamász számos megvalósíthatatlan feltételt is támasztott a gázai háború befejezését célzó tűzszüneti javaslatra adott válaszában, így egyelőre nem kerül sor a megállapodásra. Azt azonban hozzátette, Washington és a közvetítők továbbra is arra fognak törekedni, hogy áthidalják az ellentétet Izrael és a palesztin fegyveres csoport közötti szakadékot – írja az Economic Times.

Ezt is ajánljuk a témában

A Hamász kedden hivatalosan is válaszolt a Joe Biden amerikai elnök által május 31-én felvázolt amerikai javaslatra, amely tűzszünetet és a gázai izraeli túszok fokozatos szabadon bocsátását irányozta elő az Izraelben börtönbe zárt palesztinokért cserébe, ami végső soron a háború végleges befejezéséhez vezethet.

A Hamász egyetlen szóval válaszolhatott volna: igen. Ehelyett csaknem két hetet várt, majd további változtatásokat javasolt, amelyek közül számos túlmutat a korábban elfogadott és elfogadott álláspontokon”

– fogalmazott a csalódott Blinken egy dohai sajtótájékoztatón, aki azért utazott a Közel-Keletre, hogy közvetítsen a felek között.

Mint ismert, több mint 1200 embert ölt meg, és több mint 250-et ejtett túszul a Hamász az izraeli adatok szerint. A feltételezések szerint több mint 100 túsz marad fogva Gázában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 13. 01:13 Szerkesztve
Addig nem lesz, míg él az utolsó palesztin gyerek:-((((
EX_Terminator
2024. június 13. 00:23
SE MOST SE HOLNAP SE SOHA. SE NEM LESZ KÖZVETÍTÉS. EGYSZERŰEN ELTAKARODTOK VAGY HULLÁK VAGYTOK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!