Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Netanjahu: A Hamász elpusztításáig nincs vége a háborúnak

2024. június 01. 16:14

Izraeli miniszterelnök szerint országa feltételei nem változtak a konfliktus befejezéséhez, miután Biden bemutatta a tűzszüneti tervet.

2024. június 01. 16:14

Nyitókép: ABIR SULTAN / POOL / AFP

„Izrael továbbra is csak a következő feltételek megvalósulása esetén fogja befejezni a háborút: a Hamász katonai és kormányzati képességeinek megsemmisülése, az összes túsz kiszabadulása és annak biztosítása, hogy Gáza többé ne jelentsen fenyegetést Izraelre” – jelentette ki Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Guardian tudósítása szerint.

A kormányfő tévesnek nevezte azt a felfogást, miszerint Izrael belegyezne egy tartós tűzszünetbe azt megelőzően, hogy ezek a feltéteke megvalósulnának.

Izrael új tűzszüneti megállapodást ajánlott a Hamásznak, ebben egy hathetes tűzszüneti periódus, és további fogolycserék szerepeltek, illetve az a kitétel is, hogy a két félnek további tárgyalások folyamán kell törekednie a háború lezárására. 

„Mindenkinek, aki most békét akar, fel kell emelnie a hangját, és azon kell dolgoznia, hogy ez megvalósuljon. Itt az ideje, hogy ez a háború véget érjen” – mondta Joe Biden pénteken, majd szombaton azt is kijelentette, hogy az izraeli ajánlat a tartós tűzszünet felé vezető utat jelölte ki.

Netanjahu nyilatkozatát cáfolatként is lehet értelmezni, hiszen nagyon nehéz elképzelni, hogy a Hamász elfogadna olyan feltételeket, amik a katonai és politikai értelemben való megsemmisülését tartalmazzák.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:06
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­k­e­l­d­­ ­­a­­­ ­­s­­z­­­e­­­x­­i­­ ­­p­­u­­­n­c­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
lhotx
2024. június 04. 16:39
Az olyasmit, mint a Hammas, nem lehet elpusztítani, csak reciklálni, Netanjahuék pont ezt csinálják most, és maguk is tisztában vannak ezzel. A perzsáknak bejött ez a húzás, de az is bejött volna, ha a Hammas nyerőbb helyzetbe erőlködi magát. Az egyetlen, ami nem kedvükre való, Nyugat Szahara... akarom mondani: Gáza méretcsökkentése. Netanjahu tábornokainak emiatt éri meg.
Aerion
2024. június 03. 13:55
Mivel annyira teccik a mosléknak, megismétlem: "Semmi másnak nincs értelme a jelen helyzetben izraeli részről. A hamasz semmilyen formában nem lehet 'túlélő' szervezete ennek a háborúnak. Minden tekintetben meg kell semmisülnie, és pontosan ez is fog történni."
Chardonnay99
2024. június 02. 08:03 Szerkesztve
Itt felvetődne azoknak a felelőssége (köztük Izraelé is), akik támogatták a Gázai-övezetet 20 éven át. Ugyanis akár tetszik, akár nem, egy terrorszervezetnek adtak támogatást, számolatlanul és ellenőrizetlenül. Vajon hányszor lőttek át a Hámász harcosai Izraelere? Miért nem függeszették fel a támogatásokat? Miért nem követeltek demokráciát? Miért nem volt pénzügy elszámolás? Emiatt tudott megerősödni a Hámász, ez vezetett a jelenlegi helyzethez is. Mert bár most Izrael a "rosszfiú", de komoly felelősség terhel mindenkit, aki feltétel nélkül támogatta a Gázai-övezet Hámász vezetését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!