Áll a bál a németeknél, mert meg merték kérdezni az embereket, milyen válogatottat akarnak

2024. június 03. 08:27

Az ARD Televízió egyik műsorában kíváncsiak voltak a nézők véleményére, szeretnének-e több fehér játékost a német válogatottba.

2024. június 03. 08:27
CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Nyitókép: CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Julian Nagelsmann, a német válogatott vezetőedzője rasszistának titulálta azt a felmérést, amiben arról kérdezték a németeket: szeretnének-e több fehér bőrű játékost a csapatba – írja a BBC. 

Az ARD közszolgálati televízió kérdésére 21 százalék adott igenlő választ. 

„Ez rasszista. Fel kell ébrednünk. Sok embernek Európában kellett menekülnie... biztonságosabb országot kerestek” – mondta Nagelsmann. Hozzátette: egyetért Joshua Kimmich középpályással, aki rasszistának nevezte a felmérést. „Josh jó választ adott, egy nagyon érthető és kigondolt nyilatkozatban. Én pontosan úgy látom, mint ő. A kérdésfelvetés őrült ötlet volt” – tette hozzá.

Majd arról beszélt, milyen sok embernek kellett ide, Németországba menekülnie, és ők csak arra vágynak, hogy befogadják őket. 

Dokumentumfilmen dolgozik az ARD

A közszolgálati csatorna azt nyilatkozta, azért rendelték meg a felmérést, hogy legyenek használható adataik, mert az egyik riporterük egy dokumentumfilmen dolgozik a futball és a sokszínűség témájában. Mint elmondták: több hasonló kérdést tettek már fel a nemzeti válogatott összetételével kapcsolatban. 

Karl Valk, az ARD sportigazgatója elmondta:

 a cég nem örül az eredménynek, de az kifejezi a jelenlegi német állapotokat. 

A német válogatottban több játékos is van, aki nem német származású, köztük Ilkay Gündogan csapatkapitány, aki török szülők gyermeke. 

Június 14-én veszi kezdetét a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság, amelynek Németország lesz a házigazdája. Nagelsmann vezetőedző a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Skócia elleni nyitómeccsen „mindenkiért szeretnének játszani Németországban.”

Érdekesség, néhány héttel ezelőtt már botrányba keveredett a csapat, miután a német média azt állította, hogy a válogatott mezei közül a 44-es számú az SS-t idézi meg. A mezeket gyártó Adidas válaszul megtiltotta a szurkolóknak a szám rendelését. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:39
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­a­­ ­­s­­z­­e­x­­i­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
elbogumilo
2024. június 03. 18:31
Több fekete kell és végre a francia-német Afrika A-Afrika B meccs lesz. A fehérek csak bezavarnak.
Kybon
2024. június 03. 12:25
"Josh jó választ adott" Úbazmeg, Josh jó elvtárs...!
2024. június 03. 11:22 Szerkesztve
Lehet, hogy nem is lesz baj, ha a törökök demográfiailag elfoglalják Németországot, ők legalább rokonnak tartanak minket, nem jobbágynak, mint a németek. Nem is tudom mi a faszra akkora az arcuk, fiatalabb állam, mint az usa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!