Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Aláírták a megállapodást: fegyvergyárat telepítenek a németek Ukrajnába

2024. június 12. 20:51

Emellett már idén át akarják adni az első Lynx harcjárműveket az ukránoknak.

2024. június 12. 20:51

Fotó: honvedelem.hu Facebook-oldala

A német Rheinmetall Ukrajnában is gyártani készül Lynx páncélozott gyalogsági harcjárműveket, az erről szóló szándéknyilatkozatot az Ukrajna újjáépítéséról tartott berlini konferencia alkalmából írták alá – közölte szerdán a düsseldorfi székhelyű hadiipari és technológiai vállalat.

A harcjárművet eddig csak Németországban és Magyarországon gyártották. Armin Papperger vállalatigazgató közölte, hogy hamarosan el akarják indítani az ukrajnai gyártást is.

Ezen felül még az idén át akarjuk adni az első Lynx harcjárműveket az országnak”

– tette hozzá a szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

Olekszandr Kamisin, Ukrajna stratégiai iparágainak minisztere a Handelsblatt német gazdasági lapnak nyilatkozva elmondta, hogy Ukrajna még az idén tervezi legyártani az első Lynxeket. Továbbá pedig azt hangoztatta, hogy Ukrajna egy nap az EU és a NATO tagja lesz, s ezzel „mindkét szervezet olyan erős védelmi iparral rendelkező erős partnerre lel, amely nem vetélytársként, hanem kiegészítésként jelentkezik”.

Építsük együtt a szabad világ fegyverarzenálját”

– fűzte hozzá az ukrán miniszter.

A Rheinmetall egyik szóvivője szerint a gyártást a Rheinmetall Ukrainian Defense Industry vegyes vállalat fogja végezni, amelyben az anyacég 51 százalékos részesedéssel rendelkezik, míg a fennmaradó 49 százalék az ukrán UDI állami vállalat tulajdonában lesz.

A Rheinmetall közleménye szót ejt egy még megkötésre váró keretszerződésről is, amely több száz Lynx harcjármű szállításáról, valamint a harckocsiszemélyzet kiképzésről, a járművek karbantartásáról, illetve javításáról szól.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2024. június 13. 14:20
Az oroszok viselkedését ki lehet számítani, a Nyugatét nem lehet. Tehát miből gondolja a Nyugat, hogy azt a gyárat nem bombázza szanaszét az orosz?
Patika
2024. június 13. 12:09
fegyvergyárat telepítenek a németek Ukrajnába ---- melyik nyilas üzem mellé? (trizubában eggyel több nyilas van, mint az SS-ben volt valaha)
files32
2024. június 13. 05:54
Amíg építkeznek tőlünk viszik majd a pszh-kat.
Phm045
2024. június 13. 05:46
Kiemelt orosz célpont lesz, ja és akkor s LINX nagyon hamar az orosz kezébe kerül, mert vagy eladja a hohol, vagy elkapja a ruszki. Akkor abLINX abban a pillanatban elveszti a harcértékét. Ha a Rainmetál vezetése ilyen hülye akkor.............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!