Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Momentum miatt szidták le Magyar Pétert Németországban

2024. június 17. 10:55

A magyarellenes Daniel Freundnak nem tetszik, hogy a Tisza Párt kiszorította a „brüsszeli harcosokat", Donáth Annát és Cseh Katalint az Európai Parlamentből.

2024. június 17. 10:55

Nyitókép: Magyar Nemzet/Teknős Miklós

Manfred Weber és Magyar Péter találkozójával kapcsolatban tett közzé részletes elemzést a Der Spiegel, amely több német politikust is megszólaltatott az ügyben.

Moritz Körner, a Német Szabaddemokrata Párt képviselője szerint csak akkor derül ki, hogy mit képvisel a Tisza Párt alelnöke, ha legyőzi Orbán Viktort, míg a szélsőségesen magyarellenes Daniel Freund úgy véli,

a Tisza tartalmilag még mindig egy fekete doboz, amely az EP-választáson az autokrata miniszterelnökük ellen küzdő brüsszeli harcosokat szorított ki az Európai Parlamentből.

A Zöldek politikusa vélhetően a Momentumra utalt, amelynek két tagja, Donáth Anna és Cseh Katalin mindent megtett annak érdekében az elmúlt öt évben, hogy Magyarország ne juthasson hozzá a neki tényszerűen járó uniós forrásokhoz – a választók pedig ki is nyilvánították véleményüket ezzel kapcsolatban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 293 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2024. június 18. 08:17
Ha beül az EP-be az azért lesz, mert nem annyira a pénz számít, inkább az összeg!
palika-2020
2024. június 17. 21:23
Nagyon helyes, menjen csak petike oda, az jó nekünk, mire rájönnek mekkora seggfej, sehol se lesz baloldal. Gyurcsány is ezért jó, amíg ő akar hatalmon maradni, addig a Fidesz jól érzi magát. De hála Istennek, az összes baloldali bagázs buta mint a tök. Magyarországon nem lehet lmbtq és háborúval kampányolni, mert a magyar emberek nagy része még tudja mi az élet, a család, az érték. Mi nem vagyunk gyilkosok, ha a lábunk közé nézünk látjuk mi az ami ott van, innen tudjuk, hogy férfiak vagy nők vagyunk. Ha a gyermekeinkre nézünk, imádkozunk a jó Istenhez, hogy szép életük legyen és egész életünkben azért dolgozunk, hogy példát mutassunk neki. Lehet szépíteni a dolgot de az lmbtq emberei gyerekgyilkosok, a baloldal beáll az ördög mellé, de azt még nem tudja, hogy a sátán levágja mint egy disznót, neki az emberélet semmit se számít. Az örök kárhozat borzalmas dolog, és ha innen nézzük, ezeket az embereket nem gyűlölni kell, hanem imádkozni értük. Nem könnyű!
5m007h 0p3ra70r
2024. június 17. 20:46
Nem azért kritizálták, hanem ezért: "Bebizonyítjuk a magyar embereknek, hogy a politika lehet szép, igazságos és őszinte!"
5m007h 0p3ra70r
2024. június 17. 20:42
MaPetShow eheti kérdése: Én megyek Brüsszelbe, te kit küldenél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!