Ukrajna biológiai fegyverek bevetésére készül egy orosz tábornok szerint

2024. május 28. 21:16

„Ukrajna nyilvánvalóan túlzott mennyiségben igényelte ellenszerek, gázálarcok és egyéb személyi védőfelszerelés szállítását” – mondta Igor Kirillov altábornagy.

2024. május 28. 21:16

Nyitókép: Getty Images / mikkelwilliam

Ukrajna a mérgező anyagok alkalmazásának kiterjesztését tervezi a „különleges hadművelet” zónájában – jelentette ki Igor Kirillov altábornagy, az orosz fegyveres erők sugár-, vegy- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka kedden videón közölt sajtótájékoztatóján. „A mérgező anyagok nagyarányú felhasználásának tervéről tanúskodik, hogy Ukrajna nyilvánvalóan túlzott mennyiségben igényelte ellenszerek, gázálarcok és egyéb személyi védőfelszerelés szállítását” – mondta Kirillov. A tábornok szerint az orosz fél rögzítette, hogy az ukrán hadsereg irritáló hatású klórpikrint alkalmaz, gyakran klóracetofenonnal keverve, Donyeck, Bohdanivka, Horlivka, Kreminna és Artyomovszk (ukránul Bahmut) környékén. Kirillov elmondta, hogy a klóracetofenont zavargások ellen szokták bevetni, 

a klórpikrin a Vegyifegyver-tilalmi Egyezmény 3. tilalmi jegyzékében szerepel.   

Állítása szerint megerősítést nyertek olyan esetek is, amikor az ukrán fegyveres erők más vegyi anyagokat tartalmazó lőszereket és gránátokat vetettek be.   Az orosz védelmi minisztérium szerint egyébként az orosz erők hatból öt frontszakaszon előrenyomultak, és 14 ukrán ellenrohamot vertek vissza az elmúlt nap folyamán. A keddi hadijelentés értelmében az ukrán hadseregnek több mint 1750 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezési vonal mentén.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:40
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­­k­­e­­­l­­d­­ ­a­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­­i­­­ ­­p­u­­n­­c­­­i­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
atti64
2024. május 29. 14:06
ELÖBB UTOBB CSAK KIIRTJÁTOK MAGATOKAT!!!!!!!!!!!!!!!BEZZEG EGYNEK SE JUTNA ESZÉBE HOGY LE KÉNE ÜLNI TÁRGYALNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NÉPIRTO PATKÁNY VAGY ZELLER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cinkegolyó
2024. május 29. 09:44
Már bevetették a biológiai fegyvert az ukik az egész európai lakosság ellen, amikor ránk zúdították a mérgező gabonáikat és egyéb élelmiszereket, mert megtehették az EU vezetőinek a segítségével.
falcatus-2
2024. május 29. 08:16 Szerkesztve
"Az orosz védelmi minisztérium szerint egyébként az orosz erők hatból öt frontszakaszon előrenyomultak, és 14 ukrán ellenrohamot vertek vissza az elmúlt nap folyamán. A keddi hadijelentés értelmében az ukrán hadseregnek több mint 1750 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezési vonal mentén." ennek még a fele is borzalmas veszteség. Kétségbe ejtő lenne "élőben" átélni, ami ott folyik a nyugati háborús héják számára.Nyilván, csak ezért merészkednek Kijevig. Hihetetlen milyen hideg vérrel szemléli a nyugat a vérontást. Pedig nekik sokkal több információjuk van a mindkét oldali pusztulásról mégis tovább "üzemeltetik" a halálgyárukat. Érthetetlen miért ígértek sértetlenséget az oroszok az ámokfutást vezénylő pianínósnak, miközben ő a gyáva, alávaló , terrorista módszereket részesíti előnyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!