Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Újabb lépés a világháború felé: Stoltenberg azonnal engedélyt adna Ukrajnának, hogy NATO-tagok fegyvereivel támadja Oroszországot

2024. május 25. 11:24

A NATO-főtitkár interjút adott az Economistnak.

2024. május 25. 11:24
null

Nyitókép: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Az Economist interjút készített a NATO főtitkárával, amelyben Jens Stoltenberg figyelmeztette Oroszországot arra a lehetőségre, hogy az Észak-atlanti Szerződés ötödik cikkelye – a kollektív védelemről – vonatkozhat egy NATO-ország elleni „komoly” kibertámadásra is – vette észre a Magyar Nemzet.

A beszélgetésben Stoltenberg elmondta a véleményét a nyugati fegyverek oroszországi területen történő felhasználásáról is.

Úgy vélem, eljött az ideje, hogy a szövetségesek megfontolják, hogy feloldják az Ukrajnának adományozott fegyverek használatára vonatkozó korlátozások egy részét, 

mert különösen most, amikor a harcok nagy része Harkivban, a határ közelében zajlik, ha megtagadjuk Ukrajnától annak lehetőségét, hogy ezeket a fegyvereket az orosz területen lévő legitim katonai célpontok ellen használja, az nagyon megnehezíti a védekezést” – fogalmazott.

Ezzel a kijelentésével Stoltenberg csatlakozott azon politikusokhoz, akik arra ösztönzik Ukrajnát, hogy még hevesebben támadja Oroszországot. 

Miközben több orosz vezető is kijelentette, hogy a nyugati fegyverek használata Oroszország területén egyértelműen azt jelenti, hogy Oroszország számára azok az országok is célponttá válnak.

Esetleges eszkaláció

A feladat az, hogy megakadályozzuk, hogy ez a háború teljes értékű háborúvá váljon Oroszország és a NATO között Európában. Ugyanakkor különbséget tett a fegyverellátás és a kiképzés és a közvetlen katonai szerepvállalás között

Kiképzést biztosítunk, fegyvereket, lőszert biztosítunk Ukrajnának, de közvetlenül a NATO területéről nem veszünk részt Ukrajna feletti vagy Ukrajnában zajló harci műveletekben

– mondta a NATO-főtitkár.

Jens Stoltenberg ugyanakkor egyértelművé tette Volodimir Zelenszkij számára is, 

hogy Ukrajna nem lesz a NATO tagja, amíg ez a háború tart, akkor sem, ha vannak olyan tagok, akik ezzel ellentétes nyilatkozatokat tesznek. 

A szövetség egyhangúsággal működik” – szögezte le a főtitkár.

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:04
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­k­­e­l­­­d­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­e­x­­i­­ ­p­­u­­­n­­c­­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Apa1964
2024. május 26. 20:39
Nagyon megy a szájkarate....de nem ez a lényeg! Nagyon nagy baj van.....vagy lehet ebből! A sok fizetett libsi nem is érzékeli (pénzért mindent...anyámat is......)nem olyan családból származnak! De Nem is ez a lényeg! Maradtunk még normális gondolkodással EMBEREK? REMÉLEM!!!
oregur4
2024. május 26. 12:33
Fed74!!! Te kis- esetleg nagy kupac 💩💩💩💩 rakás!!!! Buksika, buksika te kis pedobuzu átoperált munkásőr ivadék! Olyan sötét vagy, hogy a legsötétebb pincében is verőfényes napsütés van hozzád képest!!! Hihihi. Ráadásul fogytok mint nyáron a hógolyó, egy időközi választást se tudtok megnyerni, de még itt a kommentelők között se éritek el az öt százalékot!!! Daloljál buksika, kis kutyuli, akit a vezíre megkötve tart, akkor mit is akarsz??? Egyébként, amíg nem kétharmados, hanem "csak" egyszerű többséggel nem nyertek, addig HALGASS a neved kutyuli, és szólj a gazdidnak, hogy a láncot addig ne oldja el! Höhöhö
connorj
2024. május 26. 04:14
🤍 https://m.youtube.com/watch?v=z-kQxgx0EhI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!