Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Tizenöt éves kor alatt betiltaná a közösségi médiát a dán kormányfő

2024. május 28. 08:03

Mette Frederiksen beleszállt a techóriásokba.

2024. május 28. 08:03

Fotó: MADS CLAUS RASMUSSEN / RITZAU SCANPIX / AFP

A Politico arról ír, hogy Mette Frederiksen szerint az EU szabályzata „nem bizonyult elégségesnek” ahhoz, hogy szembeszálljon a technológiai óriásokkal. A dán miniszterelnök azt szeretné, ha 

az Európai Unió 15 éves korhatárt írna elő a közösségi média használatához, hogy jobban megvédje a fiatal okostelefon-használókat a káros tartalmaktól és a képernyőfüggőségtől,

 írják.

„Ma a legtöbb helyen már 13 évesen is létrehozhatsz egy profilt. De ha 13 éves vagy, még mindig gyerek vagy. És láttuk, hogy a közösségi médiában túl nagy a kockázat a gyerekek számára” – írta Frederiksen a Politiken című dán lap vasárnapi számában Christel Schaldemose uniós törvényhozóval közösen.

A korhatárnak hatékony korellenőrző eszközökkel kellene együtt járnia, mivel 

a techóriások nem vállalnak felelősséget

 ezért – tették hozzá.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2024. május 28. 08:48
Amit a valasztasok elotti 4 hetben mondanak, az nyomokban sem tartalmaz igazsagot Orkban is ossze-vissza hazudozik
Polly_neni
2024. május 28. 08:45
"Mette Frederiksen beleszállt a techóriásokba." Kis pont vagy te ehhez, tünci
Bácskai Bicska
2024. május 28. 08:41
Ha már a dánokról beszélünk: Úgy emlékszem – bár nem néztem utána, tehát ha tévednék szívesen veszem a kiigazítást –, hogy Dániában valamikor a hetvenes évek első fertályában tiltották be a gyermekpornográf képek és videók készítését, terjesztését. Ez azért sokat elmond a néplélekről, a szabadságról alkotott nézőpontjukról... Azóta persze nagyot fejlődött a világ és egyáltalán nem jó irányba, ebben megegyezhetünk. A törvényt mindazonáltal üdvözlöm, bár – ha egyáltalán megfontolásra kerül és tető alá is hozzák – annyit fog érni, mint halottnak a csók. Előbb kellett volna, sokkal előbb. Ez a világ menthetetlenül belecsúszott ebbe a virtuális dágványba. Kiút nincs. Majd akkor lesz, ha elmegy az áram és visszatérünk a digitális érából az értékalapú társadalmi viszonyokba, amikor nem sosemvolt pénzzel kártyán fizetünk, hanem egy kecskéért két hónapig naponta mehetünk kenyérért a pék kemencéjéhez. Nem utópia, amit írok. Erre tartunk, sajnos. A Facebook addigra régen nem lesz probléma.
ujujuj
2024. május 28. 08:39
"De ha 13 éves vagy, még mindig gyerek vagy." Ha 15 éves vagy, akkor is gyerek vagy. De mindegy, ha két évet tudnak nyerni a dánok, az is szép eredmény volna. Drukkolok nekik, de nem tudom elképzelni, hogy meg tudnák valósítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!