Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

„Orbán minden, csak nem idióta, mindig tudja, hogy hol a határ” – váratlan helyről magasztalták a magyar kormányfőt

2024. május 27. 10:06

Olaszországból általában körmönfont kritikát zúdítanak a magyar kormányfőre a La Verità publicistája azonban másképp látja a dolgokat.

2024. május 27. 10:06
Hungarian Prime Minister Viktor Orban attends a press

Fotó: Luka Dakskobler/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az olasz konzervatív és jobboldali beállítottságú La Verità online cikkének szerzője, Maurizio Belpietro arról értekezett írásában, hogy a magyar kormányfőt, Orbán Viktort ugyan nem ismeri, de határozottan nem tűnik diktátornak.

Ezt is ajánljuk a témában

Az olasz újságok arról írnak Orbán kapcsán, hogy sokkal inkább pragmatikus politikus, aki előtérbe helyezi a nemzeti érdekeket, sokat törődik hazája érdekeivel. Elismeréssel szólnak a magyar miniszterelnökről, kiemelik, hogy mióta kormányon van, rengeteget javult Magyarország gazdasági teljesítménye.

Orbán minden, csak nem idióta, mindig tudja, hogy hol a határ. Sokan szeretik nyers és erőszakos diktátorként lefesteni, csak azért, mert az országában üldözik a gumibotosokat”

 – fogalmaz a szerző.

Utóbbi mondattal az Ilaria Salis-ügyre utalnak, aki gumibottal esett neki egy jobboldali tüntetés résztvevőinek.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikk arról is beszámolt, hogy Orbán szerint nem áll fenn annak a veszélye, hogy Oroszország megtámadjon egy NATO-országot, de a magyar kormányfő tart egy esetleges eszkalációtól, amely egész Európát háborúba sodorhatja. Utóbbit korábban már többször hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

Összesen 272 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. június 01. 19:05
Láttátok a budai dunaparton az Antifa ellenes kis ragacsokat? Nagyon ötletes. 2 antifa, rajtuk sarló-kalapács, ütlegel egy földön fekvő embert. Rengeteg van belőlük.
Ez D-dúr és e-moll
2024. május 27. 15:20 Szerkesztve
"sternerregnix ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. május 27. 15:02 Mondanál egy ilyen hazugságot legalább..." Mondok többet is. 1. Orbán magyar tulajdonba juttatja a gazdaságot: 2010-ben a magyar ipar 51%-a volt külföldi tulajdonban, 2014-ben 48%-a, 2023-ben már 52%-a és folyamatosan nő az arány 2. Orbán a szuverenitás híve: ha néhány kínai nagybefektetőn fog állni vagy bukni a kormány sorsa és a gazdaság működőképessége, mi tartja vissza majd ezeket attól, hogy úgy zsaroljanak minket, ahogyan éppen kedvük tartja? 3. Orbán családbarát: miközben büszkén hirdetik, hogy a 20 és 64 év közötti nők foglalkoztatási rátája 2010-ben Magyarországon 59 százalékon állt, 2022 elején 75,3 százalékon és 85% a cél. Emellett a nők nyugdíjkorhatára is 65 év. Ha a szülőképes nők dolgoznak és az anyjaik sem tudnak nagymama-érett korban nyugdíjba menni, akkor hogyan szület(het)nek gyerekek Magyarországon, ki vigyáz a kisporontyokra?
Akitlosz
2024. május 27. 14:43
Személyi kultusz. Azt szereti a Mandiner.
Akitlosz
2024. május 27. 14:39
Nem az a baj, hogy tudja, hogy hol a határ. Hanem az, hogy nem is törekszik a határ megváltoztatására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!