Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Napokon belül kiderül, mi történt a Gázai övezetben – erről beszélt egy túsz az Iszlám Dzsihád legújabb videójában

2024. május 28. 20:06

A férfit anyjával, nagyanyjával és barátnőjével együtt hurcolták el a szélsőségesek október 7-én a palesztin térség határa mellett található Nir Óz kibucból.

2024. május 28. 20:06

Nyitókép: Képernyőfotó

Újabb videót tett közzé az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezet az egyik elhurcolt túszról. Egyelőre nem lehetett megállapítani, hogy a mintegy fél perces felvétel mikor, illetve milyen körülmények között készült, így az sem ismert, hogy a 28 éves férfit fenyegetéssel vették-e rá nyilatkozatára.

A videón látható fiatalember arról beszélt, hogy a napokban fel fogja tárni a teljes valóságot arról, hogy mi történt vele és más túszokkal a Gázai övezetben.

Az izraeli sajtó arról számolt be, hogy a férfit anyjával, nagyanyjával és barátnőjével együtt hurcolták el a szélsőségesek október 7-én a palesztin térség határa mellett található Nir Óz kibucból. A három nő november végén szabadulhatott a radikálisok markából az izraeli kormány és a Hamász iszlamista szervezet között létrejött fogolycsere megállapodás keretében. A fiatalember apját a terroristák megölték az október 7-i vérengzés során, amelynek nyomán a szélsőségesek több mint 250 túszt is ejtettek. 

A Hamász és az Iszlám Dzsihád is már több olyan felvételt is közzétett, amelyeken elhurcolt emberek láthatók. Izrael e videókat a hozzátartozókkal szemben alkalmazott pszichológiai terrornak nevezte. 

A felvételt itt tekinthetik meg:

(MTI)

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 28. 20:58 Szerkesztve
Kivancsi leszek mit mond, es jo lenne azt is tudni, mire utasitottak. Bar ki tudja… olyan regota ott van szerencsetlen, hogy kozben megszerette oket..
chief Bromden
2024. május 28. 20:29
Túszként arról fog beszélni amire utasítják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!