Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

2024. május 23. 20:12

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki.

2024. május 23. 20:12

Nyitókép: SEBASTIEN BOZON / AFP

 

Személyi igazolványok, útlevelek, bűnügyi nyilvántartás kivonatok és munkatapasztalatokat igazoló dokumentumok is szerepeltek azok között a személyes adatok között, amelyeket az Európai Parlament alkalmazottainak adatrendszeréből loptak el

 – derült ki egy belső május 22-i e-mailből, amely az Euractiv birtokába jutott.

Az Európai Parlament értesítette munkatársait az adatvédelmi incidensről a PEOPLE nevű toborzási alkalmazásban, amelyet nem állandó alkalmazottak felvételére használnak. Az adatvédelmi incidens 2024 elején történt, és április 25-én erősítette meg egy főigazgató e-mailben.

Május 22-én, szerdán egy új e-mail, amelyet a PEOPLE alkalmazás csapata küldött és amelyet az Euractiv látott, részletezte az egyes alkalmazottak számára, hogy mely dokumentumok voltak érintettek az adatvédelmi incidens során. Az itt látott e-mailekben szinte 

az összes feltöltött dokumentumot érintette a probléma.

Az elemzést követően minden aktív és nem aktív felhasználó részletes információkat kapott 05/22-én, az európai adatvédelmi biztos (EDPS) ajánlásának megfelelően” – mondta a Parlament szóvivője.

Az egykori parlamenti alkalmazottakat is értesítették e-mailben, hogy néhány személyes adatuk érintett volt, beleértve néhány esetben a már nem naprakész adatokat is.

Még mindig nem ismert, hogy az adatvédelmi incidens hackelés vagy más sérülékenység eredménye volt-e.

 A Parlament szóvivője nem kommentálta a kérdését, hogy hány ember érintett. A PEOPLE alkalmazást, egy HR-eszközt, az adatvédelmi incidens után deaktiválták. A munkatársakat arra utasították, hogy állítsanak be új jelszavakat, és legyenek óvatosak a gyanús üzenetekkel szemben.

Az európai adatvédelmi biztos és Luxemburg nemzeti hatósága még mindig vizsgálják az incidenst. 

Az érintett dokumentumok közé tartoznak a polgári státusz, lakóhely és tartózkodási hely, oktatás vagy tapasztalat, katonai kötelezettségek, becsületbeli nyilatkozatok, egyéni jogosultság megállapításához szükséges dokumentumok és szerződések is.

A Parlament kiberbiztonsági szakértői és a luxemburgi rendőrség „folytatják a mélyreható elemzést az incidens körülményeinek tisztázása érdekében” – tette hozzá a Parlament szóvivője.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:12
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­­­k­e­­l­­­d­ ­a­­­ ­s­z­­­e­­x­­­i­ ­­p­­u­­n­­c­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
maresz-2
2024. május 24. 08:36
EZ A LEGJOBB HÍR!!!, mert segíthet meglátni maguknak a döntéshozóknak, hogy a digitális világ nem érett meg a digitális állampolgárságra. Mikor a saját adataik kerülnek fel esetleg a Dark Webre, ahol virágzik a személyes adatokkal a kereskedelem, talán visszavonják ezt a hibás döntésüket. Így már mindját más a baba fekvése.
Hohokam
2024. május 23. 21:51
Háháhá, színtiszta TISZA-párti pedigré.....
Szerintem
2024. május 23. 20:45
"Személyi igazolványok, útlevelek, bűnügyi nyilvántartás kivonatok és munkatapasztalatokat igazoló dokumentumok....." Szóval dolgoznak ott bűnügyi nyilvántartásban szereplők is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!