Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Mesterséges intelligenciájával készített interjúja miatt kap kártérítést Michael Schumacher családja

2024. május 23. 08:38

Súlyos árat fizetett a csalás miatt a hamis interjút készítő médiacsoport.

2024. május 23. 08:38
A portrait of Michael Schumacher of Germany and the Ferrari team

Nyitókép: Clive Rose/Getty Images

Michael Schumacher családja 200.000 eurós (körülbelül 77,5 millió forintos) kártérítést kap egy német magazintól, amely tavalyi egyik számának címlapján exkluzív interjút közölt a Forma-1-es legendával, miközben a cikk szövegét valójában mesterséges intelligencia írta – írta meg az ESPN.

Tavaly áprilisban a Die Aktuelle címlapján a „Michael Schumacher, az első interjú” felirat szerepelt, amely interjút ígért a többszörös világbajnok pilótával, akit 2013 decemberében elszenvedett súlyos síbalesete óta nem láthatott a nyilvánosság. 

A lapban megjelent „interjúról” azonban kiderült, hogy azt teljes egészében mesterséges intelligencia készítette.

A sportoló családja ezután beperelte a lapot, és egy müncheni bíróság kártérítésre kötelezte a Funke médiacsoportot, amely már tavaly bocsánatot kért a családtól, és szerződést bontott a cikk megjelenéséért felelős főszerkesztővel is. A kiadó a weboldalán közzétett közleményében így fogalmazott:

Ennek az ízléstelen és félrevezető cikknek soha nem lett volna szabad megjelennie. Semmiképpen sem felel meg az újságírás azon normáinak, amelyeket mi és az olvasóink is elvárunk.

A Ferrari egykori versenyzőjének balesete óta a család mindent megtesz Schumacher privát szférájának védelme érdekében. Az egykori versenyző állapotáról csak a hozzájuk legközelebb állókkal osztanak meg információkat.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:16
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­­k­e­­­l­d­ ­­­a­­­ ­s­­­z­e­x­i­­ ­p­u­­­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Hekimeki
2024. május 23. 14:43
Biztos kibaszottúl rászorulnak😠😠😡😡😠
google-2
2024. május 23. 09:46
És a MI-nek magától jutott a mesterséges eszébe, hogy Schumaker-t meginterjúvolja? Minden MI mögött az ember áll/bújik meg.
Józsi6
2024. május 23. 08:48
Mesterséges intellengicÁJÁVAL készített Schumachernek van saját mesterséges intelligenciája ? Vagy a riportot készítőnek? Helyesen: mesterséges intelligenciával készített. Magyar anyanyelvűeket kéne alkalmazni, mandi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!