Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Merénylet után oszlik a köd

2024. május 22. 22:38

A Robert Fico elleni fegyveres támadás óta csak a törékeny közmegegyezés miatt nem estek egymás torkának a pártok és választóik Szlovákiában.

2024. május 22. 22:38
FICO, Robert
Veczán Zoltán
Veczán Zoltán

Nyitóképen: A lövések a mellkasán és a gyomrán érték a miniszterelnököt. Fotó: MTI / TASR / Jan Kroslák

A május 15-én, szerda délután eldördülő lövések megrázták Szlovákiát. Emlékezetes: Robert Fico miniszterelnököt egy nyitrabányai kihelyezett kormányülés után lőtték meg, és életveszélyes sérüléseket szenvedett. A besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházba szállították, ahol ötórás műtétet hajtottak végre rajta. A merénylőt közben elkapták.

Kezdjük talán a legfontosabbal: lapzártánkkor úgy tudjuk, a politikus állapota stabil, a kórház hétfő délben közölte, hogy „klinikailag javul az állapota, kommunikál a környezetével, a gyulladásos paraméterek fokozatosan csökkennek a szervezetében”, s bár felmerült, végül nem szállítják át Pozsonyba. A helyét ideiglenesen betöltő Robert Kaliňák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a sajtónak azt nyilatkozta: Fico még mindig intenzív ellátásra szorul, minimum hetekbe fog telni, amíg felépül. Elmondta azt is, hogy megkapta tőle az utasításokat a következő időszakot illetően – ezzel megerősítette, hogy a kormányfő képes kommunikálni.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:18
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­k­e­­l­d­ ­­­a­­ ­­s­­­z­e­x­­­i­ ­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
zsolti123
2024. május 23. 01:38
Hozzászólás: "Jellemző a „vágyvezérelt” f@szopó sorosista (közösségi)médiára, hogy a Fico-merényletet követően egy órán belül a Google keresőjén Robert Fico névjegye mellett már a következő évszám jelent meg: 1964 szeptember 15 – 2024 május 15. Aztán gyorsan eltávolították az utolsó dátumot…"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!