Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Már a román egyetemeken is elkezdődött: „szabad Palesztinát” követelnek a tüntető diákok

2024. május 24. 20:34

Több palesztinpárti akció vette kezdetét a szomszédos országban.

2024. május 24. 20:34

Nyitókép: ANDREI PUNGOVSCHI / AFP

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) és a Műszaki Egyetem több diákja pénteken meghatározatlan időre elfoglalta a BBTE szociológia kara Anghel Saligny utcai épületének udvarát egy palesztinpárti akció keretében – írja a Főtér.

A Cluj Stutents For Palestine nevű Instagram-profilon közzétett üzenet szerint a diákok közölték, hogy elfoglalták a kar épületének udvarát, hogy így kérjék egyetemeiket, „vállaljanak intézményes felelősséget és szakítsák meg a kapcsolatot minden olyan entitással, amely részese a Gázai övezetben zajló népirtásnak és az elfoglalt Ciszjordániában tapasztalható apartheidnek, vagy pedig ezekből haszna származik”.

Szabad Palesztinát!”

– zárul a tüntető diákok állásfoglalása.

Bukarestben sem jobb a helyzet

A lap emlékeztetett: hasonló tiltakozó akció zajlik napok óta Bukarestben is, ahol a Bukaresti Egyetem pszichológia karának épülete melletti kertben mintegy húsz sátor áll és körülbelül ötven diák tüntet a palesztinok mellett. Az egyetem képviselői pénteken találkoztak a diákokkal, akik közölték, hogy folytatják a tüntetést.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bayer Zsolt

Bádog

Idézőjel

Egy bukaresti kórházban egy TBC-s beteget tévesen tüdőrákosnak diagnosztizálnak és kiveszik a fél tüdejét.

***

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:07
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­­ ­­a­ ­­s­z­e­­­x­i­ ­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
röviden
2024. május 26. 08:15
Ezeknek a tüntetéseknek az oka a történelmi dák-filiszteus szövetségben keresendő.
google-2
2024. május 25. 16:13
Ha egyszer ez a divat, színleg ők sem maradhatnak ki belőle. Ceausescu is mindent aláírt, az egész Nyugat ajnározta, aztán itthon azt csinált, amit akart. Van is egy közmondásuk erre: a lehajtott fejet a kard sem fogja.
italosiparos
2024. május 25. 10:01
Ukrajna túl messze van nekik,mint háborús övezet,ezért inkább választottak egy sokkal közelebbit,ami jobban veszélyezteti őket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!