Kreml: A NATO „katonai extázisba” jött és túllépte a hatáskörét

2024. május 27. 19:27

Dmitrij Peszkov szerint a katonai szövetség már közvetlenül vesz részt az orosz-ukrán konfliktusban.

2024. május 27. 19:27

Fotó: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hétfőn a RIA Novosztyi beszámolója szerint többek között azt mondta, hogy „Ukrajnának joga van megtámadni orosz területen lévő katonai célpontokat”. Hozzátette, hogy „egyes szövetségesek” már feloldották a csapásokra vonatkozó korlátozásokat, és az észak-atlanti szövetség főtitkára szerint 

eljött az ideje, hogy más korlátozásokat is feloldjanak”.

A hírre reagálva Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő megjegyezte, hogy „ez nem lehet az ő személyes véleménye”, mivel Stoltenberg egy olyan tisztviselő, aki a katonai szövetség főtitkári posztját tölti be. Moszkva pedig ebből az álláspontból indul ki a vonatkozó kijelentések elemzésekor. Peszkov katonai extázisnak nevezi Stoltenberg NATO-főtitkár szavait.

A NATO közvetlenül részt vesz a konfliktusban, de a mi hadseregünk is tudja, mit kell tennie, így folytatjuk a különleges katonai műveletet” 

– tette hozzá a Kreml szóvivője. Szergej Lavrov külügyminiszter Stoltenberg mai kijelentéseit kommentálva rámutatott, hogy utóbbi túllépte hatáskörét. Megjegyezte, hogy a szövetség főtitkárát „már maguk a NATO-tagok is ostromolták”.

 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse2.0
2024. május 28. 05:13
kepiblanc 2024. május 27. 20:54 Nem számolod a világ sokkal nagyobbik felét te elmebeteg. A fejlettnyugat népességével és potenciáljával gyakorlatilag számszerűen nem több mint statisztikai tévedés!
mreinstand-2
2024. május 28. 05:03
Szart sem értetek el Ukrajnában, ruszki patkányok. Lassan ideje lesz feladni a területeket és eltakarodni.
békalepcse2.0
2024. május 28. 05:01
A fejlettnyugat úgynevezett vezetői nem jobbak egy hisztis kisgyereknél. Nem tanultak meg méltósággal vesuíteni és a játék végén ha nem nyernek felborítják az asztalt, hogy rohadnának meg. A rájuk szavazók sem különbek, láthatjuk itt a kommentmezőben is. Az oroszok a bölcs felnőtt lakonizmusával szemléleik ezt az elmebeteg világot. Remélem hamarosan pontot tesznek a játék végére, nem kéne még több embernek értelmetlenül meghalnia. Ahogy elnézem gőzerővel robog a világ a kelergi terv magvalósulása felé. Fehér keresztény emberek írtják egymást, miközben akadálytalanul folyik európa elfoglalása, lakosságának lecserélése. Ukrajna már kiürült, jelentem.
FreeEurope
2024. május 27. 21:32
Ne feledjük, hogy egy világháborúban lesznek más játékosok is, mint a NATO Ukrajna oldalán és Oroszország. Lesznek Oroszország oldalán is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!