Véget ért a több órás műtét – ezt tudni most Robert Fico állapotáról

2024. május 15. 20:19

Most már Robert Fico szervezetén múlhat, hogyan sikerül megküzdenie a sérüléseivel.

2024. május 15. 20:19
null

***

Nyitókép: AFP/ ALTERNATIVE CROP

Robert Kaliňák (Smer) védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt állítja, hogy Robert Ficót továbbra is műtik – írta meg az Újszó. Ezzel cáfolta azokat a híreket, amelyet például a Markíza és a TA3 is közölt, miszerint a kormányfő stabilizált állapotban van és kommunikál. „Még mindig a műtőben van, az operáció zajlik” – jelentette ki  Kaliňák. A műtét már több mint három és fél órája tart. 

A tárcavezető szerint a miniszterelnök állapota „nagyon komplikált”

Robert Ficót a kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülését követően többször is meglőtte egy 71 éves Juraj Cintula nevű szlovák író, a kormányfőt életveszélyes állapotban szállították kórházba. A műtét előtt Erik Tomáš (Hlas-SD) úgy nyilatkozott, hogy Robert Fico egészségi állapota súlyos. Tájékoztatása szerint a kormányfő több szervét is eltalálta a merénylő. A ta3 információi szerint a támadó a miniszterelnök hasát, medencéjét és ujját találta el. 

Hamran István korábbi országos rendőrfőkapitány szerint Fico testőrei kudarcot vallottak. A merényletről készült videón a biztonsági erők zavart viselkedését látta. Szerinte azonnal kórházba kellett volna szállítaniuk.

Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügyi miniszter szerint a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházba első osztályú egészségügyi személyzet gondoskodik a kormányfőről. A kormánypolitikusok szerinte mind sokkhatás alatt állnak. „Mi, kollégák egyenes adásban láttuk, pár méterre voltunk a történéstől” – mondta a kórházban. A miniszter megerősítette minisztertársai közlését: Fico állapota kritikus, és még mindig műtik.

Véget ért a műtét, mélyaltatásban a miniszterelnök

Robert Fico műtéte véget ért, 3 óra 40 percig tartott. A TA3 szerint Fico jelenleg mélyaltatásban van, sok vért vesztett. Egy golyó a mellkasában maradt, egy golyó a beleiben okozott sérülést, egy pedig az egyik végtagját sebesítette meg, állítja a TA3. A hírtelevízió információi szerint az orvosok mindent megtettek, most már Robert Fico szervezetén múlhat, hogyan sikerül megküzdenie a sérüléseivel.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaszas39
2024. május 16. 07:44
Ezt köszönhetjük a ballibsi-woke-gender őrültnek, köszönhetjük az Egyesült Seggállamoknak is ahonnan ömlik ránk a beteges hülyeség! Minden féle válogatott sértéseket vágnak hozzánk a ballibsi oldalról, agresszívek, durvák, aljasok! Csürhe a mai baloldal és liberális oldal, mindenre képes agymosott hasznos idióták!!! Azt kellene vissza adnunk nekik amit tőlük kapunk!!! Szibériában lenne a helyük!!!
Józsi6
2024. május 16. 05:21
Fico egy golyót igazán átadhatna Donald Tusknak.
2024. május 16. 05:18 Szerkesztve
Egy golyó a mellkasában maradt, egy golyó a beleiben okozott sérülést, az orvosok mindent megtettek, ---- ez kész. (reálisan nézve)
bagira002
2024. május 16. 05:12
Nyugati jogállamiság eus ország minisztere ellen merényletet követnek el .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!