Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Európai rakétapajzsot szorgalmaz Von der Leyen

2024. május 24. 22:16

Egyetértésben a lengyelekkel és a görögökkel.

2024. május 24. 22:16
európai hadsereg

Nyitókép: Getty Images

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke jelezte, hogy támogatni fogja a lengyel és a görög miniszterelnök „európai légvédelmi pajzs” létrehozására irányuló felhívását, ha újraválasztják – számolt be az Euronews. 

A csütörtöki választási vitán von der Leyen támogatta „egy egész Európára kiterjedő légvédelmi pajzs létrehozását, ahogyan azt Micotákisz és Tusk javasolta.”

Erre azt követően került sor, hogy a lengyel Donald Tusk és a görög Kiriákosz Micotákisz levelet intézett Von der Leyenhez, amelyben egy olyan, az egész EU-ra kiterjedő légvédelmi pajzs létrehozását követelték, amely védelmet nyújtana a blokk légterének „a bejövő fenyegetésekkel, köztük repülőgépekkel, rakétákkal, drónokkal és egyebekkel” szemben.

Tusk és Micotákisz is az Európai Néppárthoz (EPP) tartozik, mint Von der Leyen. A néppárt a júniusi európai választások előtt kényelmesen vezet a felmérések szerint, így von der Leyennek komoly esélye van arra, hogy az elkövetkező öt évben is a Bizottság elnöke maradjon.

Választási programjának egyik központi elemévé tette az európai védelmi képességek növelését. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:06
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­k­­­e­l­d­ ­­­a­­­ ­­s­­z­­­e­x­­­i­ ­­p­­­u­­­n­­­c­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
survivor
2024. május 27. 16:18
😂😂😂
survivor
2024. május 27. 16:17
Az EU egy picit nagyobb, mint IZRAEL...
egonsamu
2024. május 25. 14:34
Majd a Pfizer szállítja a rakétapajzsot is, mint a gyilkos vak-cinát. Sok sok milliárd euróért, szerzödés nélkül. Csak olvashatatlan vagy eltünt sms-ekkel .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!