Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Csak a csodán múlt, hogy nem történt tragédia: zsidó hívők megölését tervezte, majd mártírhalált akart halni két férfi

2024. május 24. 19:39

A rendőri intézkedés során egyikük felkapott egy kést, mire az egyik rendőr tüzet nyitott rá és megsebesítette.

2024. május 24. 19:39
migráns késelés

A nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay, Turmisu 

A német hatóságok őrizetbe vettek két férfit, akik késes támadást terveztek végrehajtani egy heidelbergi zsinagógában a hívek ellen – jelentette pénteken Baden-Würtemberg tartomány rendőrsége és ügyészsége. A tájékoztatás szerint a 24 és 18 éves gyanúsítottakat két különálló rendőri akcióban már a hónap elején letartóztatta a rendőrség.

A délnyugat-németországi város zsinagógája elleni támadás során a páros „egy vagy több hívő megölését tervezte”,

a támadást követően pedig mártírhalált kívántak halni oly módon, hogy a kiérkező rendőrség lelövi őket – áll a hatóságok közös közleményében.

A rendőrség május 3-án szembesült a zsinagóga elleni lehetséges támadás terveivel, amikor házkutatást tartott az idősebb gyanúsított otthonában, és a helyszínen lefoglalt bizonyítékok között szerepelt a két gyanúsított áprilisban folytatott online üzenetváltása a tervezett vérengzésről.

A jelentés kitér arra is, hogy az intézkedés során a férfi felkapott egy kést, mire az egyik rendőr tüzet nyitott rá és megsebesítette. A másik gyanúsítottat a rendőrség május 18-án vette őrizetbe, és az ő lakását is átkutatták.

Mindkét férfi német állampolgárságú, a fiatalabb török állampolgársággal is rendelkezik

– közölték a hatóságok, ám a gyanúsítottak nevét nem hozták nyilvánosságra.

A két férfit egyebek között gyilkosságra való összeesküvéssel vádolhatják. Német politikusok korábban már figyelmeztettek a zsidó közösség elleni támadások veszélyére, és elítélték az antiszemitizmusnak az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadását, majd a gázai háború kitörését követő, világszerte tapasztalható fellángolását.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:07
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­k­­e­­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­­­s­z­­e­­­x­­i­­­ ­p­­u­n­c­­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Szvv
2024. május 31. 08:21
Vajon miert ilyen konnyen befolyasolhato 10iq alattiak, hangosan beszelok a mai fiatalok? Ugy ordit nemelyik, mintha suket lenne. Parom szerint mar csak igy tudnak ervenyesulni. Aki hangosabban ordit az a fonok. Az iskolai teljesitmenyuk meg .. de jol all nekik a rozsszin korom, a fiuknak is. Egyeniseg klon..🤪 Persze, tisztelet a kivetelnek.
Patika
2024. május 25. 03:21
Nem értem kinek tragédia, hogy nem történt tragédia?
letsgobrandon-2
2024. május 24. 20:22
... vagy .... hagyni kellett volna fél óráig szurkálni őket és csak aztán lelőni... .. ez így csalódás mindenkinek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!