Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Belaruszba utazik Szijjártó Péter

2024. május 28. 19:40

Tanácskoznak majd a magyar-belarusz együttműködésről.

2024. május 28. 19:40

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 29-én munkalátogatásra érkezik Belaruszba – tudta meg a BelTA a külügyminisztérium sajtószolgálatától. Minszkben Szijjártó Péter és Szergej Alejinik fehérorosz külügyminiszter közösen vezeti majd a fehérorosz-magyar kormányközi bizottság 12. ülését is. 

„Várhatóan számos kereskedelmi, gazdasági és beruházási kérdés megvitatására sor kerül. A tárgyalások középpontjában az energia, a mezőgazdaság, az egészségügy, a gyógyszeripar, az építőipar, a sport, a turizmus, az oktatás és a tudomány területén folytatott együttműködés áll majd. A bizottság ülése előtt munkacsoportok fognak ülésezni” – közölte a minisztérium.

A látogatás részeként Szijjártó Péter részt vesz a két ország közötti üzleti fórum megnyitóján, valamint négyszemközt is tárgyal majd hivatali partnerével. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintapaca
2024. május 29. 11:53
Nagyon jók voltak a belarusz traktorok, jónéhány még most is dolgozik az országban. Olcsó és jó minőségűek. A méregdrága nyugati eerőgépek tönkreteszik alízing terheikkel a agazdaságokat. Ha lenne agrárstratégia, akkor már tettek volna lépéseket a hazai mezőgépiopar fejlesztésére. Az erőgépekkel kell kezdeni!
mandala-3
2024. május 29. 00:29
Mi a családdal 11 éve jártunk ott autós turistaként, egy hétig. Tisztaság ,rend, jó közbiztonság finom vidéki kaják.. Orosz életérzés jókora szocializmussal leöntve. Szép tájak sok pecalehetőség.. Igazi látványosság nem nagyon van. Most szívesen visszamennék.
Mindenhova
2024. május 28. 22:55 Szerkesztve
Nem ide...
Mindenhova
2024. május 28. 22:16
Hetente kellene mennie felváltva oroszokhoz, fehérorosz, Kína és így körbe körbe, h. a nyugatiakat megüsse a guta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!