Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Az EU a mesterséges intelligenciát felügyelő hivatalt hozott létre

2024. május 29. 14:44

A hivatal munkatársai javarészt technológiai szakértők, jogászok és közgazdászok lesznek.

2024. május 29. 14:44
null

Nyitókép: Facebook

Az Európai Bizottság a mesterséges intelligenciát (MI) felügyelő hivatalt hozott létre, amelynek feladata az MI alkalmazásának szabályozása lesz az új átfogó európai uniós rendelet keretében – jelentette be szerdán a brüsszeli testület. A hivatal, amelynek munkatársai technológiai szakértők, jogászok és közgazdászok, kulcsszerepet fog játszani a mesterséges intelligenciáról szóló rendelet végrehajtásában, „különösen az általános célú MI-modellek tekintetében”. Emellett az lesz a feladata, hogy 

előmozdítsa a megbízható mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatást és innovációt.   

„A mesterséges intelligenciát felügyelő hivatal célja, hogy lehetővé tegye az MI jövőbeli fejlesztését, felhasználását, valamint az olyan módon történő alkalmazását, amely elősegíti a társadalmi és gazdasági előnyöket és az innovációt, miközben mérsékli a kockázatokat” – áll a bizottság sajtóközleményében. A 140 fős hivatalt az Európai Bizottságon belül hozzák létre. „A hivatal a mesterséges intelligencia területén egy innovatív európai ökoszisztémát fog előmozdítani, amely versenyképes és az uniós szabályokat és értékeket tiszteletben tartja” – nyilatkozott Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos.   

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. május 30. 01:25
Pár év és az AI fogja felügyelni a hivatalt, nem fordítva
pandalala
2024. május 29. 23:15
" Elon Musk: Egy éve van az emberiségnek A milliárdos feltaláló szerint a mesterséges intelligencia már jövőre okosabb lesz egy átlagos embernél. " www.economx.hu/kulfold/ai-fejlesztes-veszelyek-musk-emberiseg-tesla-spacex-veg-katasztrofa.790201.html
Monte Carlo
2024. május 29. 19:08
Sok sikert, prototípusok.
Vasalo
2024. május 29. 17:11
Nagyon emlékeztet az osztrák EU-s választoi cédulára. Akkora mint egy képeslap és rajta hátul aprobetüvel oda van irva a 🛑 látássérülteknek 🛑, hogy hol kérhetnek braile ABCvel irt választolapot. Ehhez még két mesterséges intelligencia is kevés lenne. És amint látjuk az EU még arra sem volt képes, hogy ilyen aproságokra figyeljen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!