A férfiakat úgy szedik össze az utcákról, mint a sintérek az állatokat – így élik meg a kárpátaljaiak az új kényszersorozást

2024. május 31. 13:42

Megrázó fotók és videók láttak napvilágot arról, ahogy a tisztek szabályosan vadásznak a katonakorú férfiakra.

2024. május 31. 13:42
null

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken: https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA 

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Kozlov

Van olyan férfi, aki több mint két éve nem hagyta el a saját udvarát. A szabadság kiváltsága csak azokra vonatkozik, akiket munkájuk miatt vagy családi okokból kifolyólag véd a törvény a sorozástól. Illetve azoknak jár szabadság, akik hajlandók kiszolgálni a Zelenszkij-rendszert – mutat rá kárpártaljai magyaroktól érkezett beszámolókra hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap több videót is közzétett. 

Mintha béke és nyugalom lenne Kárpátalján: csiripelnek a madarak, zöldellnek a fák, minden olyan, mint 2022 előtt volt. Látszólag – írj a lap. Az utcák üresebbek, nők, gyermekek és idősek sétálnak a nagyobb városok korzóin, illetve azok a férfiak, akiket betegség miatt leírt a sereg, esetleg háromnál több gyermekük van vagy éppen gyámságot vállalnak valaki felett. Meg a tanárok érezhetik magukat szabadabbnak, és azok az egyetemisták, akiknek az első diploma megszerzéséig törvény biztosítja a halasztást.

Viszonylagos biztonság mindez, Ukrajnában ugyanis semmi sem biztos. A törvények és a rendeletek ideig-óráig tartanak, ha az érdekek azt diktálják, akkor bárki beáldozható. 

Szinte minden településen van már katonaparcella, ami a rokonok, édesanyák, feleségek zokogásától hangos.

Van, aki gyerekkel megy keresni eltűnt férjét, van, aki egyedül elveszett fiát. Választ egyikük sem kap.

A férfiakat úgy szedik össze Kárpátalja utcáiról, mint a sintérek az állatokat. 

– ezzel a metaforával élnek nap mint nap a kárpátaljai emberek. A hadkiegészítőket pedig, melynek ukránul TCK a rövidítése, egyenesen Gestapónak nevezik.

A Kárpátalján olyan pletyka járja, hogy az elmúlt egy hónapban nem véletlenül lelte a halálát ilyen sok ember a Tiszában. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az ukrán politikai Telegram-csatornák pedig egyenesen azt állítják, hogy ezeket a menekülőket ismeretlenek agyonverik, a pénzüket elveszik, majd a folyóba dobják. Ott aztán igazságügyi orvosszakértő legyen a talpán, aki meg tudja állítani, hogy sziklabaleset vagy gyilkosság okozta-e az illető halálát.

 

 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2024. május 31. 21:21
Érdekes, hogy a kovacs Ubulnak ehhez egy szava sincs.
Box Hill
2024. május 31. 16:29
Rablott földön embereket rabolnak. Csak az van lejjebb, aki ennek szövetségese.
Stingary76
2024. május 31. 16:26
Sokat változtak a dolgok... Annakidején csak úgy rakták fel a videókat röhögve az ukránok, hogy éppen agyba-főbe vernek orosz hadifoglyokat, lábon lövöldözik őket, stb... Manapság meg már az effajta videók dominálnak.. A nettó náci tempó, aminek lengette a karját az átlag ukrán közül is nagyon sok, amikor az orosz ajkú allampolgáraikkal gecizett a saját kormányuk, azok most néznek nagyot, hogy velük csinálják ezt.. Ez már nem tetszik nekik.
Zolotarjov
2024. május 31. 16:07
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!