Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

A Budapesten kegyetlenkedő antifa megnevezte a következő célját

2024. május 31. 10:59

Az eddig általában munkanélküli Ilaria Salis öt év alatt 200 millió forintot kereshet, ha Olaszországban EP-képviselőnek választják, de a magát antifasiszta fegyveresnek tartó radikális szélsőbaloldali az általános iskolákban is szívesen tanítana.

2024. május 31. 10:59

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben!

Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken: https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

A foglyok emberi jogaival akar foglalkozni a Budapesten ártatlan járókelőkre brutális kegyetlenséggel támadó Ilaria Salis, amennyiben az EP-választáson kellő szavazatot kap az olasz Zöld-Baloldali Szövetség színeiben – jelentette ki a La Repubblicának adott interjújában a szélsőbaloldali aktivista, aki jelenleg házi őrizetben van Magyarországon. Állítása szerint a börtönben, a legnehezebb pillanatokban az segítette, hogy úgy érezte, a történelem igazságos oldalán áll.

A lap egyébként elképesztően egyoldalú interjút készített a vádlottal, igaz, ez nem meglepő, Olaszországban teljesen elfogultan számoltak be a történtekről, sokan hősként ünneplik azt, hogy egyszerű járókelőknek okozott maradandó sérüléseket.

Ilaria Salis azt is kijelentette, hogy amint kiszabadul, visszatér a tanításhoz, miközben magát egyébként antifasiszta fegyveresnek tartja.

Az interjúban azt állította, hogy a jelenlegi körülményei miatt lemaradt a márciusi pályázatról, ezért csak helyettesítőként folytathatja a tanítást. Csakhogy olasz lapok korábban megírták, sohasem volt állandó munkája, néha helyettesítő tanárként dolgozott általános iskolákban.

Júniustól azonban EP-képviselőként havi nettó 8000 eurót kereshetne, ami öt év alatt csaknem 200 millió forintot jelent.

Eközben a Die Tageszeitung arról ír, hogy tíz antifasiszta továbbra is szökésben van, akiket azzal vádolnak, hogy szándékosan támadtak és sebesítettek meg embereket Budapesten. Az egyikük nyilatkozott a lapnak, ő azzal indokolja a menekülését, hogy Magyarországon szerinte az ellenzéki aktivisták életét pokollá teszik, ráadásul a börtönkörülmények sem megfelelők.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2024. május 31. 17:48
"A foglyok emberi jogaival akar foglalkozni a Budapesten ártatlan járókelőkre brutális kegyetlenséggel támadó Ilaria Salis, amennyiben az EP-választáson kellő szavazatot kap az olasz Zöld-Baloldali Szövetség színeiben" Hát, ezzel a sitten ülve is tudna foglalkozni… :DDD
orokkuruc-2
2024. május 31. 14:37
vörössegély, elvtársak. Miért is nincs megoldás rá?
lofejazagyban-2
2024. május 31. 14:36
a dutyiban taníthatna olaszt, amúgyis járnak oda lányok pénzt keresni.
masikhozzaszolo
2024. május 31. 14:27 Szerkesztve
A börtönben jól motiválható emberek vannak. A tartás csoportos. Egy egy személynél hazautazás ígéretével (nem röhög, van olyan!), csokoládé, cigaretta, csomag, levélírás ígéretével el lehet végeztetni apró feladatokat. Pl. Salis nem fog tudni leülni a cellában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!