Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A brit miniszterelnök azt üzente: a 18 éves britek álljanak katonai szolgálatba!

2024. május 29. 13:47

Rishi Sunak kampánykörútján rohamsisakot és terepszínű gyakorlónadrágot viselt.

2024. május 29. 13:47

A brit miniszterelnök szerint az általa javasolt kötelező katonai vagy polgári szolgálat „távol tartja a bajtól” a gyerekeket – olvasható az Infostart cikkében. A héten indult választási kampányban Rishi Sunak arról beszélt: ha arra került volna a sor, hogy a hazáját szolgálja, akkor a sorkatonaságot és nem a polgári szolgálatot választotta volna. A kampánykörútján rohamsisakot és terepszínű gyakorlónadrágot öltő Sunak első nagy bejelentése az volt, hogy az úgynevezett

nemzeti szolgálat bevezetését tervezi a 18 évesek számára.

„Ha most lennék annyi idős, akkor a katonai szolgálatot választanám. Ez az egyik dolog, amit sajnálok, hogy nem csináltam, amikor fiatal voltam” – mondta a Telegraph című lap podcastjában. A portálon megemlítik: januárban a brit hadsereg főnöke javasolta, hogy az ország állítson fel „egy polgári hadereget”, ezzel készítve fel az országot egy esetleges háborúra. Sunak akkor kizárta a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetését. És úgy tűnik, az ő javaslata mögött nem az áll, amit például Svédországban mondanak, hogy az Ukrajnában háborúzó Oroszország fenyegetést jelent. A kormányfő inkább a brit társadalomban a felszín alatt már jó pár éve bugyogó elégedetlenségre válaszolt, amely szerint a fiataloknak jól jönne valamiféle fegyelem és rendszer.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2024. május 29. 19:41
Menjél te, meg az arab főpolgármester a migránsaitokkal. Védjétek meg ti az új hazátokat.
Nyugatellenes
2024. május 29. 18:27
A nyugat megérett a pusztulásra!
DE JÓ
2024. május 29. 17:26
Adolf Hitler villámháborús terveinek reinkarnációja készül...
2024. május 29. 16:59 Szerkesztve
Ennek is elgurult a gyógyszere! Kiléptek az eu-ból és mégis! A globális elit parancsol mindenkinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!