Világrekord készül: közel kétszer akkora stadiont épít Marokkó, mint a Puskás Aréna

2024. április 03. 12:36

Az el-Manszuria városában épülő stadion 115 ezer néző befogadására lesz alkalmas.

2024. április 03. 12:36

Nyitókép: Illusztráció / Facebook

A hat év múlva sorra kerülő, 48 csapatos vb rendezését az észak-afrikai ország Spanyolországgal és Portugáliával közösen kapta meg és – az insidethegames.biz portál cikke szerint – az új aréna létesítésével nem elképzelhetetlen, hogy a torna fináléját is Marokkóban rendezik majd. A Casablancától 38 kilométerre északra, el-Manszuria városában épülő stadion

 115 ezer néző befogadására lesz alkalmas, amivel a világ legnagyobbja lenne 

megelőzve a Koreai NDK fővárosában, Phenjanban található Május elseje Stadiont, melyben 114 ezren férnek el. A marokkóiak már meg is kötötték a kivitelezésre a szerződést, ennek értelmében atlétikai pálya és beltéri úszómedence, valamint bevásárló központ és szálloda is épül a komplexumban. A megállapodás szerint 

a beruházás költsége 5 milliárd dirham (499 milliárd forint) lesz.   

A stadionnal Marokkó egyértelműen bejelentkezik a 2030-as vb-döntő rendezésére, noha eddig biztosnak tűnt, hogy annak házigazdája a barcelonai Camp Nou vagy a madridi Santiago Bernabeu Stadion lesz. A hat év múlva sorra kerülő világbajnokság első három mérkőzésének Uruguay, Argentína és Paraguay ad otthont. A nyitótalálkozóra a montevideói Centenáriumi Stadionban kerül majd sor, amelyben az 1930-as döntőt is rendezték.

(MTI)

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. április 03. 18:23
Nagy Marokkal többet lehet fogni...ez a marok ko. trükje
konyvtaros-0
2024. április 03. 17:46
A puskas stadiont nagy hiba volt nem 80-100 ezresre epiteni.
akkor ki
2024. április 03. 17:19
Azt sem Pérez sem Laporta nem hagyja. Lesznek megvesztegetések és munka az ügyvédeknek.
auditorium
2024. április 03. 13:30
"Fenn az ernyő, nincsen kas." Fiaik pedig ellepik Európát, ki munkát keres, ki káb.szerrel kereskedik. De azért Marokkónak már van olyan francia tipusú TGV szupergyors vonatja, amivel 35O km/ò sebességgel lehet száguldani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!