Több tucat gyerek térhet vissza hazájába egy orosz-ukrán megállapodás szerint

2024. április 24. 19:54

A felek megállapodtak abban, hogy 29 gyermek visszatérhet Ukrajnába, 19 pedig Oroszországba.

2024. április 24. 19:54

Nyitókép: MTI/EPA/Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó

Első alkalommal tartottak személyes megbeszélést Oroszország és Ukrajna képviselői szerdán Dohában a háborús övezetben máshová került gyermekeknek a családjukkal való egyesítéséről, a katari hatóságok közreműködésével. A felek megállapodtak abban, hogy 29 gyermek visszatérhet Ukrajnába, 19 pedig Oroszországba.

Első alkalommal folytattunk személyes tárgyalásokat az ukrán féllel, és a tárgyalások eredményeképpen rögzítettünk egy listát 29 gyermekről, akiket Ukrajnában élő rokonokkal kell egyesíteni, és 19 gyermekről, akiket Oroszországban élő családokkal kell egyesíteni” 

– mondta Marija Lvova-Belova orosz gyermekjogi elnöki biztos a RIA Novosztyi hírügynökség beszámolója szerint.

Lvova-Belova elmondta: a Katarral való, csaknem egyéves családegyesítési együttműködés eredményeképpen eddig 28 gyermeket sikerült visszajuttatni a családjához Ukrajnába, ötöt pedig Oroszországba. Az orosz ombudsman hamisnak nevezte azt a híresztelést, miszerint 19 500 ukrán gyermek van Oroszországban. Rámutatott: ez az információ 2022-ben jelent meg, amikor a frontvonal folyamatosan változott.

(MTI)

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. április 25. 05:06 Szerkesztve
Amerika még egyszer odaállt Ukrajna mellé --- Egyszer a szart egyszer, + még kétszert Szóval hogyan is lehet az egyszeri többszörözést feloldani? Nem kell hozzá más, csak a Judenschule itechnika, amit most csak egyszerű zsidó piszkoskodásnak tudunk nevezni. Arról van szó, hogy a kampósorrúak elérték, hogy a "pentagon" u.n. katonai megfigyelőket és tanácsadókat küldjön Ukránia támogatására. Plusz olyan légvédelmi rakétaelhárítókat, akik állítólag nem fognak mást tenni csak drónok meg orosz rakétaesőtől mentesítik a ukik "logisztikai" erőit. Azért, hogy őket átképezhessék az ukik frontharcossá. Szóval USA zsidók betolták azokat a kezelőiket, akik távirányítói lesznek olyan vaslkupolának ami csak ember nélküli orosz csapásmérő eszközöket támad, de élő erőt ( pilótákat ) meg bombázókat nem. Ezt az abszurdumot ugyan ki veszi be? Szerintem még Mari néni se, de ez most mindegy. Az a lényeg hogy a zsidresz tudja, hogy az orosz csapást fog mérni rájuk. A békésekre. ---folytatás itt alul----
2024. április 25. 05:06 Szerkesztve
A betelepített kezelőkre. Ez viszont majd azt hozza, amit szokott, hogy az USA megfogja védeni magát és minden megtámadott katonáját. Az elesetteket úgy fogja bemutatni, mint vétlen amerikai áldozatokat, akikért katonailag is síkra száll. Szóval a zsidők a távirányítót azért élesítik be, hogy a robbanás után "megtámadtak minket is"-t kiálthasson! Ha valaki mégis lelőnek közülük orosz élő erőt arra meg azt mondhassák, hogy az bizonye ennek és ennek az ukrán dandárnak voltak azok a hősei akik addig ilyesmire önmagukban persze képtelenek voltak. A megoldás? Az oroszok bevetik az u.n. thermonukleáris bombáikat, amelyek robbanása akkora égést produkál, ami több négyzetkilóméterről kivonja a levegőből az oxigént a fulladási átlagidő 3x-áig., így minden ott lévő élőerőú elpatkol. Ezután fotózzák vagy begyűjtik a katonai azonosítókat, meg azok holttesteit és megvárják hogy az internetre kitett arcokért a hozzátartozó honnan jelentkezik. Az USA-ból harcoltak arányát ki lehet mutatni.
Namond
2024. április 24. 20:56
Ni már, az ukránok orosz gyerekeket rabolnak és Putyint vádolják gyermekrablással?
B_kanya
2024. április 24. 20:23
"Az orosz ombudsman hamisnak nevezte azt a híresztelést, miszerint 19 500 ukrán gyermek van Oroszországban. " Ukrajna az ember- és főleg a gyerekkereskedelem egyik gócpontja a világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!