Terrortámadásra figyelmeztet az FBI

2024. április 12. 10:01

A szervezet szerint a legközvetlenebb veszélyforrást ma az egyéni elkövetők és a kisebb csoportok jelentik.

2024. április 12. 10:01

Nyitókép: KYLE MAZZA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Az Egyesült Államokat fenyegető összehangolt terrortámadás megnövekedett veszélyével érvelve kért megnövelt költségvetési forrásokat az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója csütörtökön kongresszusi meghallgatásán. Christopher Wray a Képviselőház 2025-ös költségvetésről szóló bizottsági ülésén azt hangoztatta, hogy 

október 7. után külföldi terrorszervezetek sora szólított fel támadásokra amerikaiak és szövetségeseik ellen. 

Megállapította, hogy a legközvetlenebb veszélyforrást ma az jelenti, hogy a felszólításokból ösztönzést merítve egyének, vagy kisebb csoportok követnek el belföldön terrortámadást. Hozzátette azt is, hogy az Iszlám Állam afganisztáni szervezete által Moszkvában végrehajtott támadás növeli a valós aggodalmat egy összehangolt terrorista akció miatt is. „Minden eszközre, minden emberre és minden forrásra szükség van most, hogy képesek legyünk megküzdeni a fenyegetettséggel és fenn tudjuk tartani az amerikaiak biztonságát” – fogalmazott az FBI igazgatója, és hozzátette, hogy most nem annak van itt az ideje, hogy költségvetési csökkentés, vagy bármilyen visszalépés következzen be.   

Egy 18 éves merényletre készülő fiatalt fogtak el

Az amerikai hatóságok Idaho Államban a hétvégén vettek őrizetbe egy tizenévest, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám állam nevében készült terrorakcióra egy templomban. A 18 éves férfit szombaton fogták el egy nappal az állítólag kitervelt terrorakció előtt. Az ügyészség vádirata szerint Alexander Mercurio azt tervezte, hogy gyúlékony anyaggal, bozótvágó késsel és fémcsővel, valamint az apjától ellopott lőfegyverrel támadja meg az otthona közelében működő templomot vasárnap Coeur d'Alene városában. A nyomozás megállapítása szerint 

Alexander Mercurio keresztény vallású szülei akarata ellenére áttért a muzulmán hitre. 

Állítása szerint a koronavírus-járvány kezdetén, az iskolabezárások idején, gyerekként vette fel a kapcsolatot az Iszlám Állam egy csoportjával. Ezt követően mintegy két éven keresztül kommunikált a Szövetségi Nyomozó Iroda fedett ügynökeivel, akik az Iszlám Állam tagjainak adták ki magukat.

(MTI)

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­­g­­ö­s­­ ­­l­­­á­­­n­y­­­o­­­k­ ­v­­á­­­r­­n­a­­k­­­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
2024. április 13. 05:42 Szerkesztve
Pénzhiánnyal küszködhet az elhárítás. Kiverik a hisztit és mindjárt be is mutatnak egy állampolgárukból áttért új-muzulmánt. Olyan 18 éves éppen hogy (USA-ban nagykorú) felnőttet. Egy fecske nem csinál nyarat. A merénylethez ritkán elég egy ember. Főleg ha a magányos farkas áttért muzulmán, hiszen a hitet nem a TV-ből vette. Szóval a megányos merénylők veszélye úgy sánta, ahogy alibiből harsogják, mert bűnszervezetet nem tudnak felmutatni ürügynek ... (piszkos forrásteremtés vastagon képben lehet)
Medici
2024. április 12. 15:03
"Terrortámadásra figyelmeztet az FBI" Ha ez ránk vonatkozik, akkor nem jelenthet mást mint azt, hogy a Szabadság - téren dekkoló jenki megint akciózni fog.
auditorium
2024. április 12. 13:38
Időnként elfognak egy-egy kószáló terroristát a rep.tereken. Az ördög nem alszik. Ezek a magányos farkasok keresik az ünnepeket, amikor sok ember gyűlik össze valahol és ártatlan embereken állnak bosszút. Fontos az Interpollal az együttműködés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!