Olaszország akár katonákat is bevetne a Közel-Keleten

2024. április 17. 13:25

Az olasz külügyminiszter már egy önálló Palesztinában is gondolkodik.

2024. április 17. 13:25

A nyitókép illusztráció. Fotó: SERCAN KUCUKSAHIN / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Olaszország fontolóra veszi békefenntartó erők bevetését a gázai helyzet enyhítésére irányuló stratégiája részeként, valamint abban az esetben, ha más nemzetek támogatásával létrejön egy palesztin állam jön létre – mondta Antonio Tajani olasz külügyminiszter.

Az Euractiv közölte, hogy az olasz külügyminiszter kedden számolt be az elképzeléséről.

„A mi feladatunk a megelőzés és a közvélemény megnyugtatása: az olasz kormány határozottan elkötelezett a béke mellett. Izrael barátai vagyunk, de a békéért akarunk dolgozni, beleértve a csapatok esetleges bevetését is,

ha más országok támogatásával létrejönne egy palesztin állam”

– mondta Antonio Tajani.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:54
🍓 ️ ­­­I­­­g­a­­z­­­i n­­­i­­m­­­f­­o­m­á­­n­­i­á­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
citromosParizer
2024. április 19. 06:46
160%-os államadóssággal, teljes kitettséggel az EU-nak és az Európai Banknak, nem hiteles. mert azt jelenti, hogy fogott emberek, és azt csinálnak, amit mondnak nekik. nem tényezők, nincs önálló külpolitikájuk.
Patika
2024. április 19. 06:12
létrejön egy palesztin állam jön létre --- értem A pealesztinoknak már nincs országa se és qrva jó hogy a zsidók betelepültek oda és vezethetik... (helyettük...)
Tommaso
2024. április 17. 20:14
Tegyük fel, hogy Gézából Palesztin Állam lesz. Ki kormányozná? A két politikai szervezet közül a Fatah népszerűtlen, a HamaSS káderhiányos. Szóval ki? Csak nem egy odaküldött római, például egy új Pontius Pilátus?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!