Nyíltan politikai érveléssel lehetetleníti el a békepárti, migrációellenes konferenciát a brüsszeli baloldali polgármester

2024. április 16. 15:16

Emir Kir problémája az, hogy szerinte a „nemzeti konzervativizmus” nemcsak „etikailag konzervatív” – amely kapcsán a polgármester felhozta az abortusz ellenességet, valamint az azonos nemű házasságok ellenzését is – hanem „a nemzeti szuverenitás védelmére összpontosít, ami többek között euroszkeptikus hozzáállást is jelent”.

2024. április 16. 15:16

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a brüsszeli rendőrség kivonult a békepárti és migrációellenes Nemzeti Konzervativizmus Konferenciára, azzal a céllal, hogy beszüntessék a rendezvényt. A brüsszeli polgármester korábban azzal is fenyegetett, hogy elvágja az áramot, csak azért, hogy az esemény félbeszakadjon.

A Mandiner birtokába jutott a brüsszeli polgármester levele

A városvezető levélben adott ki utasítást, amire hivatkozva a rendőrség azt kéri, fújják le a NatCon-t.

Emir Kir, török bevándorlók belga fia, Saint-Josse-ten-Noode brüsszeli városrész polgármestere betiltotta a NatCon konferenciát, azért, mert a rendezvényen össze akartak gyűlni „a konzervatív jobboldal, a vallási jobboldal és az európai szélsőjobboldal képviselői”.

Szerinte ugyanis a „nemzeti konzervativizmus” nemcsak „etikailag konzervatív” – amely kapcsán a polgármester felhozta az abortusz ellenességet, valamint az azonos nemű házasságok ellenzését is – hanem „a nemzeti szuverenitás védelmére összpontosít, ami többek között euroszkeptikus hozzáállást is jelent”.

Sérelmezte a levelében azt is, hogy a harmadik rendezvényhelyszín túl későn tájékoztatta a községet, egészen pontosan előző nap 22:11-kor, és „ilyen rövid idő alatt lehetetlen részletes kockázatelemzést végezni”.
Sőt mi több, azt is sérelmezte, hogy „a szervezők megkísérelték ezt a konferenciát első alkalommal Etterbeek község és Brüsszel város területén megtartani”.

A polgármester szerint „a közrend súlyos megzavarásától kell tartani […] ha jelen rendezvényt engedélyezik”,

ugyanis „nyilvánvalóan provokatív és diszkriminatív jellegű, hogy az érintett személyiségek között vannak olyanok, akiket tradicionalistáknak, homofóboknak, az emberi jogokat és a kisebbségeket nem tisztelőknek tartanak; ide sorolható a politikai iszlámról szóló vitatott művek szerzője is” – írta a török szélsőbaloldalhoz köthető, de egyébként belga politikus.

A levelében megemlítette azt is, hogy „nem zárható ki, hogy Belgiumban vagy Európában szélsőséges csoportok kapcsolódjanak ehhez az eseményhez, vagy megpróbálják aláásni a konferencia résztvevőinek biztonságát; egyesek származási országukban rendőri védelem alatt állnak.”

Szerinte a rendezők „a résztvevők biztonságának biztosítására nem hoztak konkrét védelmi intézkedéseket, és ilyen rövid időn belül lehetetlen ilyen intézkedéseket tenni”.

Ezért betiltotta azonnali hatállyal „a fent említett rendezvényt és minden más kapcsolódó rendezvényt Saint-Josse-ten-Noode község területén.” „Saint-Josse-ten-Noode község területén tilos a résztvevők, szervezők vagy ellenzők bármilyen összejövetele ezzel a kezdeményezéssel kapcsolatban” – írja.

A szervezők ezt az utasítást azonnali hatállyal megtámadják a bíróságon.

A brüsszeli polgármester levele alább látható:

 
 
 

 

 

 

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tamagaba
2024. április 18. 11:37
Mátyás királynak nem volt ilyen aláírása Girbe pötty gurba - sokat gyakorolhatta - hülye, mint a tök
Csubszi
2024. április 17. 22:59
Na, balfasz, tegnap azt hitted hős vagy, mára kiderült, hogy csak egy pondró!
szabadabb
2024. április 17. 01:05
A pride miatt meg le kell zárni fél Budapestet... Az döfi :D Az iszlámkompatibilis... az PC.... Fogok küldeni pár török zászlót a fiúkáknak :D
atti64
2024. április 16. 20:07
PATKÁNYORSZÁGBAN PATKÁNYOK IRÁNYITANAK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!