Megdöbbentő nyilatkozatot tett az iráni elnök a hajnali robbantások kapcsán

2024. április 19. 13:57

Az Izrael ellen intézett múlt hét végi iráni támadásról azt mondta, hogy „azzal megmutatták Irán tekintélyét, az iráni nép egységét és vasakaratát”.

2024. április 19. 13:57
Irán drónokkal támadja Izraelt

Nyitókép: Atef Szafadi

Egyetlen szóval sem említette az iráni elnök egy pénteki rendezvényen elmondott beszédében a néhány órával korábban a közép-iráni Iszfahán város közelében bekövetkezett robbanásokat, amelyeket egyelőre az iráni hatóságok sem kapcsolnak össze az Izraellel fennálló feszültséggel. 

Ebrahim Raiszi államfő az északkelet-iráni Dámgán városban mondott beszédet több száz ember előtt. Az államfő csak nagyon röviden utalt a Közel-Kelettel kapcsolatos nemzetközi összefüggésekre. Az Izrael ellen intézett múlt hét végi iráni támadásról azt mondta, hogy „azzal megmutatták Irán tekintélyét, az iráni nép egységét és vasakaratát”. Szavai szerint Iránban 

„minden ember és minden politikai párt egyetért abban, hogy a művelet megerősítette az iszlám köztársaság erejét és tekintélyét”. 

Irán a múlt hét végén drón- és rakétatámadást intézett Izrael ellen, megtorlásul amiatt, hogy április elején Izraelnek tulajdonított rakétacsapás érte damaszkuszi külképviseletét. A támadóeszközök nagy részét a levegőben megsemmisítették, lényegi károkat nem okoztak. Izrael ezt követően többször jelezte, hogy nem hagyja válasz nélkül az iráni akciót

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

Az iráni légicunami teljes kudarccal végződött, a nyugati-arab-izraeli koalíció de facto létrejött.

Péntek hajnalban erős robbanások hallatszottak a közép-iráni Iszfahán körzetében, egy katonai bázis közelében, és ezeket hírügynökségi jelentésekben – elsősorban magas rangú amerikai tisztségviselőkre hivatkozva – Izraelnek tulajdonították. Hivatalos iráni tájékoztatás szerint a helyi légvédelem lépett működésbe, és drónokat semmisített meg. Egyelőre sem iráni, sem izraeli részről nem erősítették meg, hogy izraeli műveletről volt szó. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Az amerikai sajtóértesülések nem helytállók. Semmiféle külső légi támadás nem érte Iszfahánt vagy Irán bármely más részét” – jelentette ki Hoszein Dalirian, az iráni űrkutatási hivatal szóvivője. 

„Csupán egy elhibázott és megalázó kísérletet tettek arra, hogy berepüljenek néhány drónnal, amelyet (az iráni légvédelem) lelőtt”

 – írta a szóvivő az X közösségi oldalon. Arra nem tért ki, hogy a berepülést ki hajtotta végre. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

A hivatalosan fel nem vállalt izraeli változat egy harci repülőgépekről indított, cirkálórakétákkal végrehajtott támadásról beszél.

Iszfahán stratégiai városnak számít, ahol katonai bázisok találhatók, nukleáris kutatási és fejlesztési központok, és a hadsereg elitegységének, a Forradalmi Gárdának is ott van a támaszpontja. 

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. április 21. 21:26
Az iráni TV hiradásaiban lángoló Jeruzsálemet és Tel.-Avivot "MUTATTAK". Az elbutitott, háborúpárti tömegek az utcán éljenezték a hatalmas sikert. Miközben a valóságban az izraeli és amerikai védernyő 99%-ban megvédte Izraelt.
Tommaso
2024. április 20. 14:29
Az elmúlt 75 év össze háborúját a muzulmán arabok robbantották ki. A túlnyomó többségük vérszomjas állat, tömeggyilkos hajlamokkal. Ugyan vannak normális arabok is, de csak a kis, öbölmenti olajállamokban.
Tommaso
2024. április 19. 17:25
polárüveg> " Kinek az érdeke a Szuezi csatorna kiejtése a világkereskedelemből?" tkp SENKINEK. Sem Kinának, sem az USA-nak, sem Európának. Ezért furcsa, hogy nem tudnak összefogni és pár nap alatt végezni az Irán felfegyverezte, kislétszámú jemeni terrorista bandával.
Tommaso
2024. április 19. 17:22
Az iráni TV hiradásaiban lángoló Jeruzsálemet és Tel.-Avivot "MUTATTAK". Az elbutitott, háborúpárti tömegek az utcán éljenezték a hatalmas sikert. Miközben a valóságban az izraeli és amerikai védernyő 99%-ban megvédte Izraelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!