Lukasenka: Fehéroroszország felkészült egy esetleges háborúra!

2024. április 02. 19:27

Belorusszia kedden háromnapos hadgyakorlatot kezdett az Ukrajnával, Litvániával és Lengyelországgal közös határai mentén.

2024. április 02. 19:27

Hazája békés mivoltát hangsúlyozta Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden Hrodna városában tett látogatása alkalmával a lengyel-litván-fehérorosz hármashatár közelében.

Nincs szükségünk arra, hogy másokat fenyegessünk. Nem akarunk idegen területeket” 

– jelentette ki a fehérorosz elnök, akit a hivatala idézett. „Ne higgyenek senkinek, hogy harcolni akarnánk!” – hangsúlyozta Lukasenka egy kórház alapkövének letételekor. Mindazonáltal kijelentette: 

Nyíltan megmondom, hogy felkészülünk egy háborúra.”

Mint mondta, Fehéroroszország felkészíti hadseregét arra az eshetőségre, ha megtámadnák. Lukasenka szerint úgy tűnik, hogy a szomszédos Lengyelország és Litvánia háborús előkészületeket tesz azzal, hogy lövészárkokat ásnak és tankcsapdákat készítenek a határaik mentén, illetve támadófegyvereket szereznek be.    

Háromnapos hadgyakorlatot kezdtek

Hrodna lakosaihoz intézve szavait Lukasenka kijelentette: „Hozzánk tartoztok. Senkinek sem engedünk át titeket”. Hrodna a két világháború között Lengyelország területéhez tartozott. 

Fehéroroszország kedden háromnapos hadgyakorlatot kezdett 

az Ukrajnával, valamint az Európai Unió két tagállamával, Litvániával és Lengyelországgal közös határai mentén. A fehérorosz védelmi minisztérium Telegramon azt közölte, az ország nyugati részén lévő Hrodna és a keleti régióban lévő Homel környékén indított manőver célja a térségek védelmének megerősítése, valamint egy esetleges szükségállapot esetén történő műveletek szimulálása.

(MTI)

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:56
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­­l­­­á­­­n­­­y­o­­k­­ ­­v­­á­­­r­­n­­a­­k­­­ ­­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
akkor ki
2024. április 02. 21:30
Mond Vlagyimir, hallgatlak. Aljakszandr! A náciknak közük van a terrorhoz, bizonyítékunk van, készüljetek. Bővebben vázolnád mi a terved? Mozgósíts, északról befogtok menni Kijev felé, mi meg a Szumi vagy a Harkivi terület felől, de a részleteket személyesen megbeszéljük, mert néhány átcsoportosítást el kell végeznünk, amihez időre van szükségünk. Addig is küldünk néhány vagon eszközt, teszteljétek és végezzetek hadmozgásokat, hogy lássák és higgyék, északról is készülünk. A hab a tortán lesz a személyes meetingünk tárgya. Rendben Vlagyimir, értem. Hol találkozunk? Szmolenszki területen van egy dácsám, küldöm a koordinátákat. Várom! Üdvözöllek barátom. Én is téged barátom!
antal-2
2024. április 02. 20:01
Fehér? Fehéroroszország?!!! Már a neve is egy hatalmas rasszizmus!
Patika
2024. április 02. 19:56
Háborús fronttérképet akarok látni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!