Közeledik a magyar EU-elnökség, emiatt egyre inkább eluralkodik a frusztráció Brüsszelen

2024. április 25. 10:54

Az Európai Parlament egyenesen kimondta: Magyarország „nem tudja hitelesen ellátni ezt a feladatot".

2024. április 25. 10:54
null

Nyitókép: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Hosszas cikkben ekézi Magyarországot a La Repubblica abból az apropóból, hogy az Európai Parlament szerda délután nagy többséggel fogadta el azt a határozatot, amely elítéli az igazságszolgáltatás hiányosságait, az összeférhetetlenségeket, valamint a médiaszabadságot és az alapvető jogokat fenyegető veszélyeket Magyarországon.

A szöveg „döbbenetét fejezi ki a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok tartós, szisztematikus és szándékos megsértése miatt Magyarországon, amelyért a magyar kormány felelős”. Kiemelten foglalkoztak a „nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény elfogadására és a Szuverenitásvédelmi Hivatal létrehozására (...),

amely alapvetően sérti a demokratikus normákat, mint például a szabad és tisztességes választások elvét, a jogállamiságot és az alapvető jogokat”.

A szöveg arra kéri az Európai Bizottságot, hogy a kifogások orvoslásáig semmilyen pénzt ne folyósítsanak Magyarország részére. A szöveg kitért arra is: júliustól Budapest vezeti az EU-t, a Parlament pedig aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Magyarország „nem tudja hitelesen ellátni ezt a feladatot".

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:51
🍓 ️ ­­­I­g­­­a­­­z­­­i n­­i­­m­f­­­o­­m­­á­­n­­­i­­á­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Lajoss
2024. április 28. 05:39
“Brüsszel” képtelen megszeretni a magyar pártállamot…. Nem is értem…😉
orokkuruc-2
2024. április 26. 02:44 Szerkesztve
lényegileg akkor a Mókus örs kimondta, hogy Jancsika csúnya. És le is írták. Ennyi a jelentősége. Ja, meghogy így képezik a hivatkozási lehetőséget az általuk kreált "hibáinkra".
vizesnyolcas
2024. április 25. 18:14
Nyilvánvalóan sokkal nagyobb veszélyt jelentünk Európára, mint a torokelvágó illegális migránsok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!