Komoly üzenet Iránnak: összefognak ellene a G7-ek

2024. április 14. 11:02

A G7-hez Olaszországon kívül az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Japán tartozik.

2024. április 14. 11:02

Nyitókép: JACK GUEZ / AFP

A hét legfejlettebb ipari ország (G7) állam- és kormányfői vasárnap kora délután videokonferenciát tartanak „az Izrael elleni iráni támadás megvitatására” – jelentette be az olasz kormány, amely jelenleg az ipari országok e csoportjának elnöke.

„A G7-ek olasz elnöksége ma kora délutánra videokonferenciát hívott össze a vezetők szintjén” – áll a római kormány rövid közleményében. 

A G7-hez Olaszországon kívül az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Japán tartozik. A rendkívüli csúcstalálkozóra azt követően került sor, hogy Irán az éjszaka folyamán több mint 200 drónt és rakétát indított Izrael ellen, válaszul a damaszkuszi konzulátusát ért izraeli támadásra.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt a példátlan közvetlen iráni támadást azonban az izraeli hadsereg szerint „meghiúsították”

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart vasárnap, amelyen Antonio Guterres, a világszervezet vetője elítéli a „súlyos eszkalációt”. 

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:15
🍓 ️ ­I­g­a­­­z­­i n­­­i­­m­­f­­­o­­m­á­­n­­i­­­á­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Kotucso
2024. április 15. 06:14
Lesz nektek G-7-ek ha Irán lezárja a Hormuzi szorost. Bidennek meg gratula! Trump volt az egyetlen elnök nagyon rég óta akinek elnöksége alatt nem indított háborút az USA. Biden közel négy éve alatt a világégés közelébe lerültünk.
alexandrosz-2
2024. április 14. 20:03
Az önvédelem természetesen csak a mocskos zsidóknak jár, így Szijjártó Péter ismét felmondta a kötelező filoszemita leckét, ami a terrorállam ellen irányuló légicsapásokat illeti. Tette mindezt vasárnap hajnalban, a zsidókért "megéri" korán kelni. Szijjártó úgy gondolja, hogy Iránnak nincs joga megvédeni magát, mert ha Izrael megtámad, te meg visszaütsz, az "a közel-keleti konfliktus eszkalációjának veszélyét hozza magával, mely súlyos fenyegetést jelent a globális biztonságra". Rohadjon meg minden zsidó, meg a csicskáik is!
Stingary76
2024. április 14. 17:01
Mindenesetre Biden elnök nagyon szépen összehozta a szart a világban.. Tényleg dicsőséges amerikai elnök ez a faszi. Csak gratulálni lehet neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!