Hivatalos: Netanjahu elsöprő támadásra készül

2024. április 09. 21:06

Több ország vezetői arra szólították fel Izraelt, hogy ne támadja meg Rafahot.

2024. április 09. 21:06

Nyitókép: ABIR SULTAN / POOL / AFP

Izrael kilátásba helyezte a Gázai övezet déli részén található Rafah megtámadását – állítja a BBC az izraeli miniszterelnök bejelentése alapján. Benjamin Netanjahu nem tette közzé a pontos támadás időpontját, de hangsúlyozta, hogy az offenzíva célja a „terrorista zászlóaljak felszámolása” és „teljes győzelem” elérése. 

Az izraeli kormány 40 ezer sátrat vásárolt, felkészülve a több százezer palesztin evakuálására Rafah városából. Már hetekkel ezelőtt jelezték, hogy katonai műveletet terveznek az egyiptomi határon fekvő város ellen, ahol több mint 1,5 millió menekült palesztin tartózkodik. 

Több ország vezetői arra szólították fel Izraelt, hogy ne támadja meg Rafahot, és figyelmeztették a veszélyes következményekre és a regionális eszkalációra.

Eközben tárgyalások zajlanak Egyiptomban a Hamász és Izrael között a túszok és foglyok cseréjéről, valamint a tűzszüneti megállapodásról. Netanjahu hangsúlyozta, hogy aktívan dolgoznak a célok elérésén, beleértve a túszok szabadon bocsátását és a Hamász teljes legyőzését, még akkor is, ha a Hamász egy magas rangú tisztviselője szerint az izraeli javaslatok nem felelnek meg a követeléseiknek.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:48
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­ö­g­­ö­­­s­­ ­­­l­­­á­­n­­y­­­o­­k­­­ ­v­á­r­­­n­a­­­k­ ­­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
MaBaker
2024. április 10. 09:58
Aki Bibit eddig még támogatta a már így is egyértelmű népirtás ellenére is, az most végleg meg fogja égetni magát. A szégyen az, hogy Orbán is.
0123456789-2
2024. április 10. 08:51
https://www.youtube.com/watch?v=8l7rphMk4uc
alexandrosz-2
2024. április 10. 07:54
Az apartheid zsidó terrorállam népirtása magasabb fokozatra kapcsol. Az aljas zsidók bevadultak, érzik a vesztüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!