Guruló rubel

2024. április 02. 06:51

Az ilyen „hazafiság” mögött nem a sokszínűség, hanem júdáspénz sejlik fel.

2024. április 02. 06:51
Gál Mária
Népszava

Nyitókép: JANERIK HENRIKSSON / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP

„»Hazafiak«, így nevezik magukat Európa-szerte azok a »szuverenisták«, akik az utóbbi időben leginkább azzal tűnnek ki, hogy »békepártiságukban« egyenlőségjelet tesznek az agresszor és áldozata közé. Ők, akik azt vizionálják, hogy saját hazájuk szuverenitását veszélyezteti az a szövetség, amelynek előnyeit élvezik, gyakorlatilag azt várják el Ukrajnától, hogy feltétel nélkül letegye a fegyvert, s elfogadja területe egyötödének orosz elcsatolását. Ők azok, akik az Európai Unió­tól azt követelik, hogy szüntesse be Ukrajna támogatását, dobja oda szabad prédaként Putyin birodalmi ambícióinak, fittyet hányva a második világháború intő tapasztalatára.

Európa sokszínű, a hangja is többszólamú, de az ilyen »hazafiság« mögött nem e sokszínűség, hanem júdáspénz sejlett fel a Voice of Europe portál leleplezésével. Ezt viszont már inkább hazaárulásnak hívják, mintsem hazafiságnak, az idegen hatalmak által fizetett hazafiakat pedig ügynöknek, azaz hazaárulónak.

A cseh és belga szolgálatok által irányított leleplezés annak ellenére súlyos csapás Oroszország hibrid háborújának fontos pillérére, a dez­információra, hogy nem élvonalbeli információs forrásról van szó. Nem is az volt a lényege, hogy ezen a felületen mit nyilatkoznak uniós politikusok, hanem hogy kifizetési paravánként működjön a Kreml janicsárjai számára, akik aztán minden létező fórumon ugyanazt a propagandát nyomatták, s lelkesen bomlasztották az EU egységét.

Az nem meglepetés, hogy a Kreml saját fizetett ügynökeit próbálja minél előnyösebb helyzetbe hozni a következő uniós döntéshozásban, vagy hogy az Európa Hangjára épülő ügynökhálózatnak magyar érintettjei is vannak. Bár nem tudom, hogy nálunk miért kellene bármely periférián mozgó politikust külön fizetnie a Kremlnek olyasmikért, amiket a teljes magyar kormányzati apparátus amúgy is közpénzen hirdet, mindenesetre nem maradtunk ki a buliból. A magyar hatóságok viszont mélyen hallgatnak, a kormánynak egy szava sincs, valamiért nem sürgős a „guruló rubelek” címzettjeinek felkutatása.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:56
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­s­­ ­l­­­á­n­y­­o­k­­­ ­­v­­­á­r­n­­a­­k­­­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
voltospultos-2
2024. április 02. 14:49
,,Ott aztán Jelcin mindent bagóért elprivatizáló, bamba elnöklése alatt akkora kupleráj támadt, hogy egész atomfegyver-arzenálokat loptak el mindenféle akasztófára való kalandorok; pont országrészeket ne tudtak volna észrevétlenül lenyúlni? Kárpátalja a Szovjetunió szerzeménye volt, és mindössze földrajzi okokból maradt Ukrajnánál, a korábban az oroszokhoz tartozó Krím valahogy náluk felejtődött 1991 decemberében, a többit meg kapták a szovjettől. Az övék maradt, náluk felejtődött, kapták… – mint valami lesajnált, félbolond falusi kéregető. Ezek a hatalmas hősök az egész szarkupacot így lapátolták össze, és nincs egy négyzetmétere, amely ne más országot illetne.,,
Robi54
2024. április 02. 14:19
Leszarom az EU egységét,hála Istennek,egyelőre nem birodalom az EU! Leszarom Gál Máriát a nyomorult hazaáruló csicskát,mellesleg mi a helyzet Trianonnal?? Mi a helyzet 1956-al,amikor ukrán katonák is taposták Magyarország földjét és visszapofoztak minket a szocialista mennyországba?? Nem utolsósorban leszarom Ukrajna területvesztését,megérdemlik!
rasdi1
2024. április 02. 13:53
Biztos van ilyen is. Akcióra reakció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!