Greta Thunberget a rendőrök vitték el a hágai klímatüntetésről (VIDEÓ)

2024. április 06. 20:07

A világ legismertebb klímaaktivistája megpróbált elvegyülni a tömegben, de jelenléte nagyobb figyelmet vonzott, mint várták.

2024. április 06. 20:07

Fotó: Ramon van Flymen/ANP/AFP

A holland rendőrség letartóztatta Greta Thunberg svéd klímaaktivistát egy hágai tüntetésen, aki csatlakozott a városban felvonuló több száz demonstrálóhoz. Az események akkor fajultak el, amikor a rendőrök megpróbálták megállítani az A12-es autópályát eltorlaszoló tüntetőket – írja a BBC.

A helyi rendőrség feltette Thunberget egy buszra, és a többi letartóztatottal együtt elszállította a helyszínről.

A demonstrációt azért szervezték, mert a holland kormány adókedvezményeket biztosítana a fosszilis tüzelőanyag-ipar területén tevékenykedő vállalatoknak, többek között olyan óriáscégeknek, mint a Shell vagy a KLM. A világ legismertebb klímaaktivistája megpróbált elvegyülni a tömegben, de jelenléte nagyobb figyelmet vonzott, mint várták. 

„Fontos, hogy elmondjuk a véleményünket, mert rendkívüli helyzetben van bolygónk. Mindent meg kell tennünk a válság elkerülése és az emberi életek megmentése érdekében” – jelentette ki Thunberg az AFP hírügynökségnek.

Bár nem tudunk nyilatkozni az egyes esetekről, megerősíthetjük, hogy minden embert, akit a rendőrök elkaptak és kisbuszokra vittek, hivatalosan letartóztattak, mert elzárták az autópályát, és törvénybe ütközik”

– közölte a hágai rendőrség.

 

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:49
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­­­g­ö­­s­­­ ­l­­­á­n­­­y­­o­k­ ­­v­á­r­­­n­­a­­­k­­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
csurkista
2024. április 07. 14:08 Szerkesztve
Ez semmi, ... Budapesten már két éve klímavészhelyzetet hirdetett Geli !!!
Patika
2024. április 07. 07:11
Zárják egy cellába Pankottával. Hátha végleg berezonálnak.
mgyfree
2024. április 07. 07:05
tessék tüntetni a vulkánoknál több co2-t böfögnek fek mint az ember , vagy betiltani a földrengést, na ennyi értelme van a klíma harcnak is debilek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!