Frank Füredi a brüsszeli konferenciáról: El akarnak hallgattatni minket, a háborúellenes, migrációellenes, szuverenista erőket!

2024. április 16. 11:23

Két helyszínre helyezett nyomást a helyi baloldali vezetés és az Antifa mégis elindult a NatCon brüsszeli konferenciája. Az első nap a harmadik helyszín is politikai nyomás alá került. A helyzetről a helyszínen Frank Füredit kérdeztük.

2024. április 16. 11:23
null
Hajdú Tímea
Hajdú Tímea

Nyitókép: MCC/Molnár Mihály

 

Brüsszel baloldali vezetésétől kezdve a helyi szélsőbaloldali Antifa csoportokig mindent megtettek, hogy megakadályozzák a brüsszeli National Conservatism konferenciát. Nem sikerült. Miután fenyegetések hatásra visszamondta az első helyszín, az utolsó pillanatban a második rendezvényközpont is visszamondta a konferenciát. Azonban kedden reggel egy harmadik helyen a brüsszeli Claridge-ben elkezdődött a NatCon 2024. 

Azonban a történet még nem ért véget. 

A konferencia helyszínén elértük Frank Füredit az MCC Brussels ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: izgalmas heten vannak túl. Az első helyszín a Concert Noble azért mondta leaz eseményt mert a polgármester megüzente nekik: nem fognak segíteni a helyszín biztosításában, nem lesznek rendőrök és féltek, hogy „balhé lesz.” Hat óráig próbáltak velük tárgyalni. 

A második helyszín Hotel Sofitel Brussels Europe lett volna. „Nagyon barátságosak voltak. Ez egy másik része s városnak, ahol egy másik polgármester van. Mondták, hogy nem lesz baj. Aláírtuk a szerződést velük, és akkor tegnap, mikor már kezdtük építeni a dolgokat a teremben, akkor mondták, hogy az ő polgármesterük azt mondta, hogy nem akarja, hogy ez a rendezvény az ő területén legyen. 

Mentünk ügyvédhez, mindent próbáltunk, de az nem segített” 

– mondta Füredi, aki hozzátette: a polgármester még büszke is volt, sőt fel is vágott, hogy sikerült megakadályoznia a rendezvényt.

Egy nappal a rendezvény előtt sikerült egy harmadik helyet találni: egész éjjel dolgoztak, hogy sikerüljön megtartani a konferenciát. 

„Ma reggel jött a helyi polgármester, aki szintén bejelentette, hogy ez nem fog menni. Szerencsére már bent voltunk” – mondta Füredi. 

„Szerencsére már itt voltunk, így nem olyan könnyű bennünket kirúgni.”

Azonban a baloldali városvezetés még mindig nem fejezte be: próbálnak nyomást helyezni a Claridge tulajdonosára, hogy mondja vissza a rendezvényt. A nyomás részeként elvitették a tulajdonos autóját. Jelenleg zajlik a konferencia, de az épületet lezárták. Az Antifa egyelőre nem jelent meg, de a rendőrség helyett csak bérelt biztonsági őrök biztosítják a rendezvényt. Füredi hozzátette: 

„el akarnak hallgattatni minket, a háborúellenes, migráció-ellenes, szuverenista erőket. 

„Ez egy elég izgalmas esemény. De nagyon büszke vagyok arra, hogy mindenki olyan elszántan dolgozik” – mondta Frank Füredi.

Füredi hozzátette: a mai nap már valószínűleg lezajlik, de aggódik a holnap miatt. Szerdán szólalna fel Orbán Viktor miniszterelnök és Mateusz Morawiecki volt lengyel elnök is. 

Az MCC Brussels szerint a történtek rávilágítanak arra, hogy a belga fővárosban az úgynevezett „biztonsági aggályokat” ürügyként próbálják felhasználni a rendezvények és viták leállítására. Ez bevett gyakorlat az Egyesült Államokban, ahol gyakori, hogy erőszakkal fenyegetik a rendezvényhelyszíneket, hogy hátráljanak ki az események mögül.  

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 288 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Genusnextgen
2024. április 16. 15:44
"mégis elindult a NatCon brüsszeli konferenciája." Valóban elindult Buksikáim? Az eresztény jobboldali putlerszopók már egy konferenciát is képtelenek maguknak megszervezni. Faszért nem mentetek Moszkvába a gazdihoz kibaszott náci férgek?
mreinstand-2
2024. április 16. 15:35
Előző nap: Orbán: az antifák támadásra készülnek! Aznap: Rendőr: igaza volt, olyan információink vannak, hogy sz sntifak támadásra készülnek. Saját biztonságuk érdekében nem tatrthatjak meg a rendezvényt. Orbán: nem is készülnek az sntifsk támadásra! Segítség, elnyomnak! Gonosz Brüsszel nem enged beszélni! Váá!
Málaga21
2024. április 16. 15:32
Reggel még volt itt olyan hülye, aki tagadta, hogy a ballibsi polgármester akarja betiltani a konferenciát. Vajon itt van még?
Patika
2024. április 16. 15:23
Tükröm tükröm mond meg nékem Ki a legszebb a vidéken? Szép vagy Brüsszel szebb a napnál, de nem vagy szebb a valagamnál...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!