Döntött Zelenszkij: lejjebb viszi a korhatárt, hogy orvosolja az emberhiányt

2024. április 03. 22:13

Sajtóhírek szerint az ukrán elnök szerdán alá is írta a törvényt.

2024. április 03. 22:13
Volodimir Zelenszkij

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta azt a törvényt, amely két évvel, 27-ről 25 évre csökkenti a katonai mozgósítási korhatárt – írta meg a BBC szerdán.

A lépés lehetővé teszi Ukrajna számára, hogy több embert hívjon be a tartalékok feltöltésére, miután az önkéntesek száma csökkent.

Zelenszkij decemberben azt mondta, hogy 500 000 katonát kell még mozgósítani. Szerdán azonban kijelentette: „Nincs szükségünk félmillióra”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Érdekesség, hogy múlt héten az ukrán elnök azt is közölte, hogy a rendelkezésre álló erőforrások felülvizsgálatát követően „jelentősen csökkentették” a mozgósított katonák szükséges létszámát. Zelenszkijék feje azonban továbbra is fájhat, hiszen az ukrán elnök korábbi bejelentése szerint Oroszország további 300 ezer katona mozgósítására készül június 1-jén.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­­n­­­y­­­o­k­­ ­v­­á­r­n­­a­­­k­­­ ­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Sztrovacsek Dönci
2024. április 04. 12:15
Nem baj. Legalább fogynak a hoholok. Ők választották meg, élvezzék!
egy genetikusanalattvaló
2024. április 04. 10:05
"A lépés lehetővé teszi Ukrajna számára, hogy több embert hívjon be a tartalékok feltöltésére, miután az önkéntesek száma csökkent." Nyilván azokra az "önkéntesekre" gondoltak, akiket az utcán fogdosnak össze a hadkiegészítők pribékjei. A náci Németország is frontra küldte a saját kiskorú fiait is az összeomlás előtt, sőt még a magyar katonai középiskolák diákjait is megfelelő felszerelés és fegyverzet nélkül az országunk német megszállása után.
nz-75zoli
2024. április 04. 09:56
... már középkorú férfi ember alig van Ukrajnában. ... kiírtatja a népét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!