„A transznemű láthatóság napja” – Ünnepelt a baloldali ausztrál kormány húsvétvasárnap

2024. április 01. 07:26

Egyre többen csatlakoznak a transzneműséget támogató kezdeményezéshez.

2024. április 01. 07:26
Sydney Celebrates 2022 Gay and Lesbian Mardi Gras Parade

Nyitókép: Brendon Thorne/Getty Images

A „húsvéti LMBTQ-őrölet” Ausztráliát sem kerülte el, ugyanis az ottani baloldali, munkáspárti kormány is csatlakozott Joe Biden amerikai elnök azon „felhívásához”, hogy a húsvét vasárnapját a kormányzat a „transznemű láthatóság napjaként” ünnepelje – írta meg a Breitbart.

A „transznemű láthatóság napját” már 2006 óta ünneplik elszórva március 31-án, de idén borította ki a bilit igazán, amikor Biden bejelentette, hogy az idei húsvétvasárnapnak osztoznia kell a vasárnapon.

Joe Biden amerikai elnök nagypénteken hivatalos nyilatkozatot adott ki, amelyben kijelentette, hogy 2024 húsvétvasárnapja a „transznemű láthatóság napja” lesz. Ausztráliában Penny Wong szenátor, az ország első nyíltan meleg női parlamenti képviselője, valamint Anthony Albanese miniszterelnök állt a kezdeményezés mögé.

A szenátor megosztott egy képet a kék, lila és fehér csíkos transznemű zászlóról, és a közösségi oldalán és kijelentette, hogy nem az ausztrál kormány volt az egyetlen, aki sietett felkarolni a „Transznemű Láthatóság Napját”.

A munkáspárti kormány kiáll a transznemű és nemi sokszínűségű emberek mellett egész Ausztráliában

– írta Penny Wong

Sydney Celebrates 2022 Gay and Lesbian Mardi Gras Parade
Forrás: Don Arnold/Getty Images

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­g­ö­­s­­ ­­­l­­­á­­­n­y­­o­­­k­­­ ­v­­­á­­­r­­n­­a­­­k­­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Robi54
2024. április 01. 13:49
Szégyentelenek!!!
Lobodi
2024. április 01. 12:02
Ez a korcsok vallása, az lmbtqizmus.
istvanpeter
2024. április 01. 11:40
Úgy látszik, hogy hamarosan meghülyül az emberiség nagyobbik fele, a kisebbik meg azért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!