„A migránsok nem bűnözők” táblával tiltakozott, most bűnösnek vallotta magát egy 15 éves kislány megerőszakolásáért

2024. április 19. 14:12

A 40 éves kongói állampolgár életfogytiglani börtönbüntetéssel nézhet szembe.

2024. április 19. 14:12
null

Nyitókép: The Sun

 

Bűnösnek vallotta magát egy 15 éves lány megerőszakolásáért egy sikertelen menedékkérő, akinek a kitoloncolását megakadályozták, miután a légiutas-kísérő személyzet megakadályozta a hazatérő járat felszállását – írja a dailymail.co.uk.

A 40 éves Anicet Mayela, aki egyszer egy „a migránsok nem bűnözők” feliratú táblával tiltakozott egy befogadóközpont előtt, most életfogytiglani börtönbüntetéssel nézhet szembe.

 A kongói állampolgár azt állította, hogy életveszélyben volt, amikor 2004-ben fizetett egy „ügynöknek”, hogy csempéssze ki az afrikai országból és menekítse az Egyesült Királyságba, ahol nem kapott menedékjogot. 

Az első kitoloncolási kísérlet sikertelen volt, miután állítása szerint megsérült a Heathrow repülőtérhez közeli Colnbrook bevándorlási központ elkülönítő cellájában. Mayelát ezután a Kidlingtonban található Campsfield House fogvatartási központban tartották, ahol később a szabadulása után egy "Álljatok le a fogvatartással!" feliratú táblával fényképezték le.

2005 májusában volt a második kísérlet a kitoloncolására, de az Air France személyzete meghiúsította, mert az egyik légiutas-kísérő megakadályozta a Southamptonból induló járat felszállását. A beavatkozására annak közepette került sor, hogy Mayela kezét eltörte a deportáló felügyelő, aki megbilincselte a csuklóját és összeragasztotta a lábait. Két nappal később szabadon engedték, és részt vett a Campsfield House bezárását célzó kampányban, ahol fogva tartották.


 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wadcutter
2024. április 19. 19:34
A kislány helyében beperelném az Air France-t, mert miattuk maradhatott Angliában Mayela. Minek avatkoznak be más államok belügyeibe.
letsgobrandon-2
2024. április 19. 17:46
LOL :)))))))))
Egyszeriember
2024. április 19. 17:00
Tartsák el, szolgálják ki. Megérdemlik az összes ilyet. Ha meg nem tetszik, lépjenek fel keményebben az ilyenekkel szemben.
pandalala
2024. április 19. 16:50
sz'al, 20 éve itt van mint illegális migráns és most beintegrálta a farkát is ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!