Zelenszkij embere betámadta az EU-t, mert az a saját piacait védi

2024. március 21. 11:29

Podoljaknak nem tetszik az Európai Unió politikája.

2024. március 21. 11:29

Nyitókép: Metin Aktas / Anadolu Agency / AFP 

„Két évvel azután, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát, Kijev nyugati szövetségesei még mindig megpróbálnak kétarcúan viselkedni, még akkor is, amikor Moszkva egy hosszú, kimerítő háborúra rendezkedik be” – mondta szerdán a POLITICO-nak Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik főtanácsadója.

Egyrészt szövetségesek, és segíteniük kell Ukrajnát a háborúban, másrészt pedig protekcionista módon próbálják megvédeni a piacukat”

– mondta az unióról Podoljak.

A brüsszeli lap azt írja, a Kijev és európai szövetségesei közötti kapcsolatokat megterhelte a lengyelországi és máshol élő gazdák hetek óta tartó tiltakozása az Ukrajnából származó mezőgazdasági import ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

Podoljak kifogásolta, hogy az európai országok a harcok elhúzódása ellenére is folytatják a kereskedelmet Oroszországgal. „Számomra ez furcsának tűnik” – mondta. 

Önök egyszerre finanszírozzák Ukrajna védelmét, és egyszerre finanszírozzák az orosz szövetségi költségvetést, amelynek 42 százaléka közvetlenül a háborúra megy.

Tehát egyszerre vagytok itt és ott” – hangoztatta Podoljak.

Hozzátette, a Kreml elhúzódó konfliktusra készül, és az időt húzza, hogy a háborút drágábbá tegye a nyugati országok és Ukrajna számára.

„Oroszország egy hosszú háborúban érdekelt, és abban, hogy a nyugati országok belefáradjanak, és azt mondják, 'ennyi volt, keressünk valamilyen kompromisszumos megoldást'. De ebben a háborúban nincs kompromisszumos megoldás” – mondta.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vfefe
2024. március 22. 06:53
Ha nem tetszik az eu politikaja, mi a faszert akartok belepni? Meg jobban tonkretenni?
Mich99
2024. március 21. 22:58
A nácik úgy beszélnek, mintha nem csak az EU-ban lennének már benn, de a NATO-ban is
goldie-2
2024. március 21. 16:31
KELL segíteni.
KBA98
2024. március 21. 15:34
és mégis mi köze van hozzá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!