Wesley Clark tábornok szerint gyakorlatilag tehetetlenek Orbán Viktorral szemben

2024. március 04. 08:11

Az egykori NATO-főparancsnok komoly ellenfelet lát a magyar miniszterelnökben, akit már csak a 30 éves politikai tapasztalata folytán is nehéz lenne elmozdítani.

2024. március 04. 08:11

Noha Brüsszel, valamint a demokrata párti amerikai vezetés rendre lekicsinylően beszél Orbán Viktorról, s tesz úgy, mintha hazánk szuverenista kormányát csettintésre lehetne megrendszabályozni – például az Európai Unióból történő kizárással –, valójában

rendkívül nehéz ellenfélnek tartják a magyar miniszterelnököt.

Ez derül ki az X-en található MagaBabe nevű profilon a napokban megosztott videóból, amelyen Wesley Clark tábornok, a Korányi Dávid-féle Action for Democracy (A4D) kuratóriumi tagja arról beszél, hogy gyakorlatilag tehetetlenek a kormányfővel szemben. – Orbán Viktor egy okos fickó. Harminc éve van a politikában. Tudja, hogy mit csinál. Az ilyen embereket elég nehéz elmozdítani – fogalmazott az egykori NATO-főparancsnok.

Orbánhoz igazított republikánus program 

Az ugyanarról a profilról korábban megosztott videókon Wesley Clark több hasonló kijelentést is tett. A tábornok egyebek mellett arról beszélt, hogy Orbán Viktor rendkívül népszerű az amerikai konzervatív körökben, sőt a Republikánus Párt még a programját is a magyar kormányfőhöz igazítja. – Így bár a demokraták, az amerikai külügy és az EU sem szereti Orbánt, a magyar kormányfőnek mégis nagy követőtábora van az USA-ban – tette hozzá az egykori NATO-főparancsnok.

Az A4D-nek a felvételeken szintén megszólaló partnere Eric Koch szavaiból az derült ki, hogy annyira tartottak Orbán tengerentúl tapasztalt, erősödő népszerűségétől, hogy országos lejáratókampányt is indítottak ellene. – Abban voltam érdekelt, hogy besározzam, beszennyezzem a hírnevét legalább az USA-ban – ismerte be Koch, aki ebből a célból a Yahoo News-ra készíttetett egy torzításoktól hemzsegő írást a magyar kormányfőről egy fehér házi tudósítóként is tevékenykedő publicistával.

Ezt is ajánljuk a témában

Trumppal keresztbe húzhatják a háborúpárti baloldal számításait   

Tény, hogy Donald Trump – aki gyakorlatilag már megszerezte a Republikánus Párt elnökjelölti státuszát és jó esélyekkel indul egy újabb elnöki ciklusért a novemberi választáson – rendre szuperlatívuszokban beszél Orbánról és fontos szövetségesként tekint a magyar kormányfőre. Trump győzelme változást hozhat Amerika Ukrajnapolitikájában, hiszen – hasonlóan Orbán Viktorhoz – a háború lezárását, béketárgyalásokat és tűzszünetet sürget, ezzel pedig teljesen keresztbe húzná a háborúpárti baloldal számításait.
Sejteni lehetett Soros szerepét

Ezt is ajánljuk a témában

Mint megírtuk, az elmúlt hetekben megosztott videókon az A4D vezetői elismerték, hogy Soros Györgytől származott annak a 3 milliárd forintnak az oroszlánrésze, amelyet a szervezeten keresztül a magyarországi ellenzékhez juttattak a 2022-es választás eredményének befolyásolására.

A pénzek forrását ezt megelőzően csak sejteni lehetett, viszont a guruló dollárok útját már részletesen feltárta a tavaly nyáron a titkosítás alól részlegesen feloldott titkosszolgálati jelentés. Amint a vizsgálat megállapította, az Action for Democracy-n, és egy azzal azonos célú svájci alapítványon keresztül összesen mintegy négymilliárd forintnyi külföldi pénz érkezett Magyarországra, amiből a baloldal kampánytevékenységét finanszírozták.

Milliárdos összegek kerültek a lejárató portálokat működtető EzaLényeg nevű médiabirodalom kiadójához, az Oraculum 2020 Kft.-hez, valamint a Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök érdekeltségébe tartozó DatAdat céghálójához.

Nyitókép: Getty Images/Concordia Summit/John Lamparski

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:40
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­­s­ ­l­­­á­­­n­­y­o­­k­­ ­­­v­­­á­r­­n­­a­­k­­­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Csubszi
2024. március 05. 22:15
Igen, tehetetlenek Orbán Viktorral szemben - és Orbán mögött levő 6 millió emberrel szemben! A Baloldal pusztul; jön vissza a normalitás! Már csak pár hónap!
Szerintem
2024. március 05. 06:56
"trash5 2024. március 04. 22:24 • Szerkesztve @pragmatika: "A ballibsik soha nem hoztak felemelkedést ennek az országnak. Most mi a f.szért hoznák őket a magyarok ismét pozícióba ?" Azért, hogy ujra vasárolhassunk annyit a fizetésünkért mint a bolgárok? Hogy ne az EU utolsó helyén legyünk, hanem 18 év orbán uralom után inkább visszaküzdjük magunkat az utolsó előtti helyre? Hogy ne újra egy koldus orosz csatlós ország legyünk újabb 50 évig?" ------------------------------------------------ Mondd csak, melyik volt az a kormányzásotok, amikor nem lefelé ment az életszínvonal? Minden alkalommal csak az ország javainak elherdálása, a kifosztása, aztán a megszorítások sorozata és a becsődölés és a bukásotok volt. Ezért lettetek elhajtva és tartanak a dögkútban benneteket a választók. Úgy látszik és ez rajtad is jól látszik, hogy a homoszexuális pedofiloknak súlyosak az agyszerkezeti deformációik, ami fordított valóság érzékelésssel jár együtt.
petronius50
2024. március 05. 06:21
"Trumppal keresztbe húzhatják a háborúpárti baloldal számításait " Na ezért drukkolunk neki oly sokan világszerte...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!