Volt amerikai parancsnok: ezt támadhatja meg legközelebb Oroszország

2024. március 01. 18:02

Mark Hertling a svéd NATO-csatlakozás kapcsán nyugalomra intette a túlzottan optimistákat.

2024. március 01. 18:02
null

Ha Ukrajna elesik, a Suwalki-folyosó lesz az orosz expanzió következő célja – írta Mark Hertling, az Egyesült Államok hadseregének volt európai főparancsnoka X-oldalán. Hertling is üdvözölte Svédország NATO-csatlakozását, de nem tartja szerencsésnek, hogy sokan ünneplik a Balti-tenger „NATO-tóvá” változását.

Hertling a NATO-bővítés lelkes támogatója, de úgy látja, Svédország csatlakozásával még nem sikerült megfékezni Oroszország terjeszkedését a régióban.

Van itt veszély. A legtöbben nem hallottak Kalinyingrádról vagy a Suwalki-folyosóról. Mi, akik szolgáltunk Európában, úgy látjuk, hogy ha Ukrajna elesik, ez lesz az orosz expanzió következő célja”

– írta a korábbi tábornok.

A Suwalki-folyosó nem más, mint egy keskeny szárazföldi átjáró Lengyelország és Litvánia közt.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Guerra

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2024. március 02. 07:40
A folyósók azért vannak hogy járjanak rajta. akkor?
Nasi12
2024. március 01. 23:08
Szerintem azzal megvárja míg feloszlik a natoismintavarsói szerzödés.
bagira002
2024. március 01. 23:03
Foss megint hazudik .
vizesnyolcas
2024. március 01. 21:07
Ez is csak egy újabb háborús hisztériakeltő találgatás az usákok részéről. Azonban abban mégis különbözik a korábbiaktól, hogy létezik a (NATO által kikényszerített) körülményeknek és bizonyos feltételeknek egy olyan együttállása, amely mellett nem zárható ki a felvetett megoldás az oroszok részéről. 1. Ha NATO lezárja a Balti-tengeri utat Oroszország és a Kalinyingrádi orosz exklávé között, akkor ezzel a durva háborús provokációval rákényszerítheti az oroszokat az említett válaszlépésre. (De ugye ez a NATO döntésén múló körülmény.) 2. Mivel a Suwalki-folyosó a Kalinyingrádi orosz exklávét nem Oroszországgal, hanem Fehéroroszországgal köti össze, a felvetett akció a fehéroroszok hozzájárulását feltételezi, ami nem zárható ki a FÁK ODKB keretében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!