Védelmébe vette Katalin hercegnőt a brit Munkáspárt antimonarchista vezére

2024. március 21. 22:04

Keir Starmernek is elege lett a királyi család körül kialakult összeesküvés-elméletekből.

2024. március 21. 22:04
null

Nyitókép: Keir Starmer felszólal a londoni parlament alsóházában 2024. március 20-án  /  forrás: JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT / AFP

---

A Munkáspárt vezetője politikai karrierje előtt lelkes támogatója volt a brit monarchia felszámolásának, 2020-ban a párt tisztújítása idején - amikor is végül megválasztották a brit baloldal vezetőjévé - megelégedett azzal, hogy célként jelölte meg a királyság intézményének „karcsúsítását". 

2024-ben pedig Keir Starmer eljutott oda, hogy védelmébe vegye e királyi családot: a Katalin hercegnő körüli fotómanipulálási botrány közepette 

arra szólította fel a brit közvéleményt, hogy nyugodjon le, hagyja békén a trónörökös feleségét 

- írja a Politico.

Az uniós lap beszámol arról, hogy az ellenzéki pártvezető a Channel 5 tévé Jeremy Vine című műsorában a következőket mondta „Békén kellene hagynunk. Nehéz műtéten esett át, és megérdemli, hogy tiszteletben tartsuk a magánszféráját”.

A Kensington-palota közleményben tudatta, hogy Kate Middletonnak januárban hasi műtétje volt, az elmúlt hónapokban a hercegnő nem jelent meg a szokásos királyi jelenéseken, eltűnt a közéletből. Emiatt a bulvárlapokban 

beindultak a találgatások a távollét okáról, és szárnyra keltek pletykák az egészségi állapotával kapcsolatban. 

A rossz nyelvek gerjesztette bizonytalanságot végül az tetézte, hogy anyák napján a hercegnő egy gyermekeivel készült közös fotót tett közzé, amelyről szinte azonnal publikálása után kiderült, hogy egy szerkesztett fénykép volt. Több hírügynökség kivonta a felvételt a képszolgáltatásából.

A brit sajtó élesen bírálta a királyi család kommunikációját, amely valóban rosszul reagálta le a botrányt, a Munkáspárt vezetője azonban ebben a zavarodottságban szólalt meg, nyugalomra szólítva fel a nyilvánosságot. Starmer a fent nevezett interjúban azt is világosan elmondta:

„helytelen”, ha a politikusok tanácsot adnak a királyi családnak, 

hogy miként kommunikálják belső ügyeiket.

Ezt is ajánljuk a témában

--

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lagal56-2
2024. március 22. 08:36
ÉN csak azt nem értem, hogy ebben a magyar miliőben miért kell mindig az angol - és nem brit, valójában német - uralkodóházban történt/történő családi eseményekkel foglalkozni!?! A hazai lakosság monarchia ellenes, mit csámcsognak a nyavalyás média kufárok ezen!!??!! Ja, a "hír" szentsége! Az anyátok redves .....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
karakter-2
2024. március 22. 00:23
ez egy aljas cionista pöcs
harcimarci-9-9
2024. március 21. 23:25 Szerkesztve
HercegNÉ, mivel egy herceg felesége. (A királynőt és a királynét is gyakran keverik össze, pedig egyszerű: egy királynő maga uralkodik, a királyné pedig egy király felesége.)
CsakOlvas
2024. március 21. 22:59
Na, még kicsit ) https://www.youtube.com/watch?v=1MCarkGd4Xk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!