Ukrán lap: a magyar rendőrség segít Ukrajnának az orosz agresszióval szemben

2024. március 27. 12:07

Ivan Vigovszkij, ukrán rendőrfőkapitány Ungváron találkozott Balogh János magyar rendőrfőkapitánnyal.

2024. március 27. 12:07

Nyitókép: Shannon Fegan/Getty Images

 

Megállapodott az együttműködésről a magyar és az ukrán rendőrfőkapitány – erről kedden számolt be az ukrán rendőrség sajtóosztálya, írja a Korrespondent.

A magyar rendőrök az orosz-ukrán háború kezdete óta a folyamatos segítséget és támogatást nyújtanak az ukrán rendfenntartóknak. Az együttműködés fő célja a robbanóanyag-technikai képzéseken való részvétel volt. Az ukrán tűzszerészek 12 tanfolyamon és képzésen vettek részt a robbanóanyag-mentesítés, a robotizált pilóta nélküli rendszerek használata, valamint a sugárzás, vegyi és biológiai fenyegetések elhárítása témakörében. Emellett Budapesten víz alatti aknamentesítési tanfolyamokat is tartottak az ukrán rendőrök számára. Az ellenséges csapdák hatástalanításához szükséges felszerelést és védőeszközöket is a magyar rendőrök biztosították. 

Az ukrán rendőrfőkapitány megköszönte a magyar kollégák segítségét: „Számunkra most fontos minden segítség és támogatás, amit partnereink nyújtanak nekünk az egységeink tevékenységének biztosításában. Fontos kérdés a sebesült kollégáink ellátása és rehabilitációja. Hálásak vagyunk a segítségért, amelyet Magyarország már eddig is nyújtott” – mondta Vigovszkij.

A két ország tárgyalt a további együttműködésről és közös munkáról – szóba került az illegális fegyverkereskedelem, a kábítószer-kereskedelem, a szervezett bűnözés elleni küzdelem, valamint az is, hogy Magyarország hamarosan segítséget nyújt DNS-kutatásokkal a háborúban elesettek azonosítására. 

A robbanóeszközök semlegesítésére irányuló humanitárius tervben Magyarország kész nagy segítséget nyújtani Ukrajnának” – hangsúlyozta Balogh János.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:17
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­­­g­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­­n­­y­­­o­­k­ ­­­v­­á­­r­­­n­a­­k­ ­­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
alexandrosz-2
2024. március 28. 06:52
Minden nap van lejjebb! A vétótlan köpcös geci a zsideszes bandájával nem csak a pénzünket tolja a magyargyilkos zsidö bunkergoblinnak ész és nyakló nélkül, de porba is alázza a magyarokat azzal, ahogy csicskázik a hohol geciknek. Rohadjanak meg mindannyian!
lohere-0
2024. március 28. 02:33
Örülünk, hogy segíthettünk.
KBA98
2024. március 27. 17:06
Hagyjuk már a büdös p...ba az egészet! Ez egy USA által kiprovokált háború, Zelenszkij meg eladta Ukrajnát nekik! Mi meg nem akarunk háborúzni, sőt azt sem akarom, hogy Ukrajna szomszédos ország legyen! És BÉKE és VÉGE legyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!