Ukrajna nagy bejelentést tervez, hogy jó pontot szerezzen Magyarországnál

2024. március 22. 09:16

Ukrán források szerint hamarosan megszűnhet a háború nemzetközi szponzorait tartalmazó feketelista, amelyen az OTP Bank is szerepelt. Ez megnyithatja az utat a fegyverszállítások európai uniós finanszírozása előtt.

2024. március 22. 09:16
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Della Valle

Ukrajna a következő napokban megszüntetheti az általa létrehozott, a háború állítólagos szponzorait tartalmazó feketelistát – írja a Rzeczpospolita. A lap ukrán forrásokra hivatkozva azt írja, hogy már maga az ukrán vezetés is kényelmetlennek találta a listát.

A magyar és az ukrán kormány között jelentős konfliktust okozott, hogy mindenfajta racionális ok nélkül is bekerült az OTP Bank a háború szponzorai közé,

aminek következményeképpen úgy döntött Magyarország, hogy nem járul hozzá semmilyen további európai uniós finanszírozáshoz az ukrajnai fegyverszállítások tekintetében.

Bár az ukránok ősszel ideiglenesen levették az OTP-t a listáról, a külügy jelezte, lényegi változás nem történt, és a végleges levételt követeli. Úgy tűnik, az ukránok végül a teljes lista törlését választják.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­­ ­l­­á­­n­y­­­o­k­ ­­­v­á­r­­­n­­a­k­­­ ­­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Dunhill67
2024. március 22. 17:26
aha,hát persze....úgy mint a kisebbségi jogok,mi?....ja...vétó
KBA98
2024. március 22. 17:25
Nem tud!
fater0921
2024. március 22. 17:04
Ezek a pondrók akkor is hazudnak, amikor azt mondják jó reggelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!