Tíz év börtönt is kaphat Oroszországban egy bár két dolgozója az LMBTQ-ellenes törvény miatt

2024. március 21. 10:41

Az Amnesty International közölte: „Amitől az LMBTQ személyek és az emberi jogi aktivisták tavaly év vége óta tartottak, most bekövetkezett”.

2024. március 21. 10:41
LMBT

A nyitókép illusztráció. Fotó: GILI YAARI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Oroszországban két bárban dolgozó embert  „szélsőséges szervezetben” betöltött szerepük miatt vádoltak meg. Elvileg meg is tehetik az LMBTQ-ellenes törvényre hivatkozva – írja a The Guardian.

A lap beszámolt róla, hogy a páros akár 10 év börtönbüntetésre is számíthat. Ez az első ilyen jellegű ügy azóta, hogy Oroszország novemberben betiltotta az úgynevezett nemzetközi „LMBT-mozgalmat”.

Az érintettek május 18-ig maradnak előzetes letartóztatásban.

A törvényszék korábban azzal vádolta a két gyanúsítottat, hogy „nem hagyományos szexuális kapcsolatokat népszerűsítettek a bár látogatói körében”.

A lap közölte, hogy a bűnüldöző szervek márciusban razziát tartottak a bárban, és több ember megalázó őrizetbe vételéről készült videók keringtek az interneten. Az Amnesty International közölte: „Amitől az LMBTQ személyek és az emberi jogi aktivisták tavaly év vége óta tartottak, most bekövetkezett”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­s­ ­l­­­á­­­n­­­y­o­­k­ ­­­v­­­á­­­r­­n­a­k­ ­­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Obsitos Technikus
2024. március 22. 08:50
Ilyen ez a popszakma. Ha buzinak állsz, ne csodálkozz, ha seggbe kúrnak.
Martell 2
2024. március 22. 02:03
Nagyon helyes, nálunk is ez kellene, egyből felszívódnának az itt kommentelő buzi komcsi-libsik.
Lajoss
2024. március 21. 21:17
Náci tempó…🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!