A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Szeretne ön meghalni Zelenszkijért?

2024. március 01. 07:11

Én nem. Pedig Macron ezt tervezi.

2024. március 01. 07:11
Tóth Tamás Antal
Magyar Nemzet

„Szerencsés vagyok, mert 55 évesen végignézhetem, ahogy előbb meghalnak a fiaim Zelenszkijért. Nyugodtan eltemethetem őket. Nekem csak akkor kell már elmenni a frontra, amikor a félszemű, féllábú, félkarú emberek kapnak behívót és velük együtt a vén, elhízott értelmiségiek is. De nem, köszönöm, én ebből nem kérek!

Durva a cím? Az, viszont igaz. Tudjuk a péniszakrobatától, hogy ebben a háborúban alig halt meg 31 ezer ember. Milyen érdekes, hogy ezt a nagy hazugságot akkor teszi, amikor pár nappal később Macron előáll azzal, hogy menjen minden európai férfi harcolni az orosz ellen. Macron azt mondta, küldjön a Nyugat katonákat.

Beszéljünk akkor erről egy kicsit. Elfogadom, hogy Ukrajna alig veszített embereket. Miért kételkednék egy elnök szavában? Ennek tiszta szívemből örülök. De akkor mi a francnak kell nekünk katonákat küldeni? Minden ukrán harcos megöl hat oroszt, mielőtt meghal. Persze, hogy sokkoló ezt így végigolvasni.

De Zelenszkij ezt hazudta, és közben jókat viccelődött arról, hogy Putyinnak mobiltelefonja sincs. Szerencsére a közönség is jót derült ezen.

A szórakoztatóipar legalább virágzik ennek a szerencsétlen komédiásnak köszönhetően, miközben szerinte csak pár tízezren, mások szerint több százezeren halnak meg a fronton.

Tehát, ha nem halnak meg az ukrán katonák, akkor nincs szükség erősítésre sem, hiszen ott vannak, elháborúzgatnak, megölnek egy csomó oroszt. Állítólag ez jó, bár nem tudom, kinek és miért. Azt mondja a háborús lázban égő politikai elit, hogy de hát majd, amikor minket támadnak meg, akkor majd Ukrajna visszaadja az a segítséget, amit most adunk.

Ki támad meg? Putyin? És tényleg, Ukrajna visszasegít? Hogyan? Putyin, ha meg tud támadni, akkor már Ukrajna nem létezik.

De tételezzük fel, hogy létezik, és Putyin katonái csak úgy az ukrán–magyar határon teremnek. Milyen ukránok fognak megvédeni minket? Azok az ukránok, akik elszöktek otthonról akkor is, amikor a saját hazájukat kellett volna megvédeni? Mert nem akartak meghalni egy értelmetlen harcban?

Tehát áldozzam fel a fiaimat egy olyan háborúban, aminek semmi értelme. Temessem el őket, hogy majd azok az ukránok segítenek, akik helyett ők haltak meg?”

Fotó: Christian Liewig - Corbis/Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. március 04. 02:22
Nemcsak Ukrajna szabadsaga forog veszelyben, hanem az egesz, 1990-ben fuggetlenne valt poszt-szovjet tersege. Ezt egyedul csak Orban nem latja.
Tommaso
2024. március 04. 02:17
Szeretne On az Orban-rezsimert harcolni es esetleg meghalni vagy megnyomorodni? Na ugye, hogy nem!
Nasi12
2024. március 02. 21:13
Ravasz kis alcím. Lehetek én is Macron is. Szerintem egyikünk sem tervezi.
WSmith
2024. március 02. 20:07
Álljunk bele ebbe az abszurd gondolatmenetbe, hogy az oroszok a Nato-t meg akarják támadni. Csiribi-csiribá! ... Az ukránok akkor építsék vissza és erősítsék meg modernül az Árpád-vonalat Kárpátalján (is), ott megvédhetik elsősorban magukat. Bevonulhatnak a Kárpátok mentén Erdélybe is, további bunkereket építeni egész végig, de a Déli-Kárpátokban is, mert a románok megint át fognak állni, amint az oroszok a Kárpátokig érnek. ... Ébredés! Zselé keze belelógott a bilibe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról